Teaching with robots

Projekto „Mokymas su robotais“ veiklos Italijoje

Gegužės 2-7 dienomis  gimnazistai Neda Gorytė, Akvilė Obrikytė, Miglė Burneckytė, Artūras Jocas, Lukas Urbonas ir Mikas Latakas kartu su gimnazijos direktore Loreta Tamulaitiene ir  mokytojomis Jurgita Ribikauskiene, Jūrate Burneikiene ir Daiva Railiene, vykdė Erasmus+ KA2 strateginių partnerysčių projekto „Mokymas su robotais“ veiklas I.T.I.S. “C. Zuccante” mokykloje Venezia-Mestre (Italija).

Pirmadienį (05-02) keliavome iš Šiaulių į Rygos oro uostą, iš ten į Frankfurtą ir pagaliau į Veneciją. Ten mus pasitiko projekto partneriai.

Antradienio (05-03) rytą visi susirinkome mokykloje, kur vyko komandų prisistatymas, mokyklos pristatymas ir… prasidėjo varžybos. Mokiniai (komandose po du) turėjo įveikti pirmąją užduotį – užprogramuoti robotą taip, kad jis važiuodamas labirintu surastų „auką“ ir ją išvežtų iš labirinto.

Po programavimo užduoties visi vykome į Veneciją, kur vyko apžvalginė ekskursija, pažintis su sala, jo gyvenimu, istorija, architektūra.

Pirmos dienos veiklų akimirkos

Mokinių įspūdžiai

Trečiadienis (05-04) buvo kelionių (socializacijos) diena. Visi sėdome į laivą ir plaukėme. Pirmiausia aplankėme Murano salą, pamatėme, kaip rankomis gaminami puikūs suvenyrai iš stiklo. Murano sala garsėja stiklo dirbiniais ir gamyba: čia kuriamas visame pasaulyje garsus Murano stiklas, todėl saloje daug mažų stiklo dirbtuvėlių, stiklo menininkų ir žinoma stiklo produkcijos bei suvenyrų.  Po to plaukėme į spalvingą Burano salą. Burano – nėrinių sala, tiksliau nėrinių muziejus. Čia pasigrožėjome spalvingais namais, nėriniais, gražia gamta.  Po to plaukėme į Torcello salą. Šioje saloje aplankėme įspūdingą Torcello katedrą. Tai rami ir retai apgyvendinta sala. Grįžtant į Veneciją aplankėme San Francesco del Deserto salą. Aplankėme Vienuolyną, kuris įsikūręs gražiame sode, pilname kiparisų ir pušų.

Antros dienos veiklų akimirkos

Ketvirtadienį (05-05) vyko varžybos mokykloje. Mokiniai rašė programas, kad robotas apvažiuotų kliūtį ir įneštų kamuolį į vartus.

Trečios dienos veiklų akimirkos

Penktadienis (05-06) – paskutinė projektinės veiklos diena. Rytas prabėgo programuojant robotus ir ruošiant juos futbolo varžybos. Varžybos vyko audringai. Čia labiausiai sekėsi  projekto partneriams iš Ispanijos. Po darbo dienos vyko atsisveikinimo vakaras mokykloje. Susirinko tėveliai, mokiniai, mokytojai. Berdavome, žaidėme, šokome, ragavome tradicinių šio Italijos regiono patiekalų.

Ketvirtos dienos veiklų akimirkos

Laikas prabėgo labai greitai ir šeštadienį iškeliavome namo.

Projektinė kelionė buvo įdomi, naudinga ir kupina šiltų įspūdžių.

Projekto koordinatorė Daiva Railienė

Projekto veikla  finansuojama iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. 

Projektas KA2

Tarptautinis daugiašalis projektas “MET (Maths, Engineering, Technology) inside the class” (“Matematika, inžinerija, technologijos klasėje“) Projektas skirtas gimnazistams, besidomintiems inžinerija, IT, matematika, fizika, technologijomis, besirūpinantiems ekologija. Jo…