Teaching with robots

Projekto „Mokymas su robotais“ veiklos Ispanijoje

Gegužės 10-16 dienomis  gimnazistai Morta Stasaitytė, Modestas Garkevičius, Lukas Kuzma, Klaudijus Grišius, Ignas Skinulis ir Kristijonas Norkus kartu su mokytojomis Jurga Skinuliene ir Daiva Railiene vykdė Erasmus+ KA2 strateginių partnerysčių projekto „Mokymas su robotais“ veiklas IES Vega de San Mateo mokykloje, Ispanijoje.

Kelionę pradėjome Ispanijos sostinėje Madride. Turėjome galimybę pasivaikščioti po Madrido senamiestį, aplankyti Karaliaus rūmus, pasigrožėti Madrido architektūra. Ryte išskridome į Las Palmas.

Antradienį mokykloje vyko trumpas komandų prisistatymas, supažindinimas su partnerių mokyklomis ir… prasidėjo varžybos. Mokiniai buvo suskirstyti į 12 komandų. Pirmoji užduotis nebuvo labai sudėtinga. Mokiniai turėjo parašyti programą robotukui, kad jis iš apibrėžtos teritorijos suriktų „šiukšles“. Buvo skaičiuojamas laikas ir taškai.

I dienos akimirkos

Antroji varžybų diena pasitiko su sudėtingesne užduotimi. Bet ir su ja mokiniai susidorojo gana sėkmingai.

Po dviejų įtemptų dienų laukė atokvėpis. Pažintis su puikiu paplūdimiu, įvairiomis vandens pramogomis, karšta Gran Canarijos saule.

II varžybų  dienos akimirkos

Įspūdžiai iš paplūdimio

Pailsėję rinkomės į paskutinę projektinės veiklos dieną. Penktadienį varžybų užduotis buvo sudėtingiausia. Reikėjo įveikti net tris užduoties etapus. Džiaugiamės, kad programuodami mokėmės, įgijome naujų patirčių, dirbome komandose.

Pasibaigus varžyboms mokykloje vyko piknikas į kurį susirinko ne tik mokiniai, bet ir mokytojai, svečius priimančių mokinių tėvai. Jie atsivežė tradicinių ispaniškų valgių, užkandžių, visi ragavome tradicinio ispanų patiekalo Paella, kurį gamino mokyklos direktorius. Po vaišių vyko projekto apibendrinimas, varžybų rezultatų paskelbimas. Nors ir buvo paskelbtos trys komandos, surinkusios  dagiausiai taškų, visi pripažinome, kad nugalėjo DRAUGYSTĖ!

III dienos akimirkos

Susitikimas Ispanijoje baigėsi, bet projektinė veikla tęsiasi. Nuo rugsėjo toliau mokysimės, programuosime, bandysime įveikti naujas užduotis ir 2016 metų vasario mėnesį lauksime savo draugų iš Ispanijos ir Italijos mūsų gimnazijoje.

Mokinių įspūdžiai

Projekto veikla buvo finansuota iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Projektas KA2

Tarptautinis daugiašalis projektas “MET (Maths, Engineering, Technology) inside the class” (“Matematika, inžinerija, technologijos klasėje“) Projektas skirtas gimnazistams, besidomintiems inžinerija, IT, matematika, fizika, technologijomis, besirūpinantiems ekologija. Jo…