Svečiuose Juozas Valčiukas

Lapkričio 13d., lankėsi ir su III-IV kl., mokiniais bendravo Juozas Valčiukas – pedagogas, dėstytojas, teisininkas, visuomenės veikėjas; Misija Sibiras’11 dalyvis; MRU Metų Dėstytojas ; Meilės Lukšienės premijos nominantas tris metus iš eilės; Prano Dovydaičio premijos laureatas. Teisės mokslų daktaras Lyginamosios teisės srityje stažavęsis Anglijos, Prancūzijos, Danijos, Olandijos ir Jordanijos Karalystės universitetuose. Ėjęs Teisingumo ministrės patarėjo pareigas; Perėjęs šv. Jokūbo kelią…,visuomenės veikėjas…
Per asmeninę patirtį Šv. Jokūbo kelyje lektorius analizavo karjeros ir asmeninį kelią. Taip pat kalbėjo apie pasirinkimus po 12 kl., studijų metu, karjerą ir kelią į save, nepatogius klausimus sau, apie diskusiją su savimi, užduodant klausimą: ,,O kas toliau?“
“Šauni gimnazija, iš čia turiu labai stiprių studentų, kuriais žaviuosi ir kuriuos stebiu savo akimi. Laikysime ryšį su mokiniais ir gimnazija ir, manau, kartu daug nuveiksime”. J. Valčiukas
“Išsinešiau daug motyvacijos ir drąsos siekti tikslų nebijant, kad suklysiu pasirenkant.” (Gabija 4kl.) “Tiesiog nuostabi paskaita! Nežinau, man tokį įspūdį paliko, iki dabar šneku su tėvais ir pasakoju”. (Emilija, 4 kl.) “Paskaita buvo įdomi ir motyvuojanti. Labai patiko klausyti žmogaus, kuris iš tikrųjų turi ką pasakyti, patarti iš asmeninės patirties. Išėjusi iš jo paskaitos jaučiausi, kad sumažėjo nerimas dėl gyvenimo baigus mokyklą, ir jaučiausi, kad galiu nuversti kalnus ir nieko nebijoti”. (Kornelija, 4 kl.). “Išsinešiau visišką laisvės, taikos su savimi ir saviugdos troškimą, kurie ir taip buvo, bet pažadino ir norą tų troškimų siekti. Labai labai patiko, neatsimenu kada paskaita būtų taip palietusi”.Emilija, 3 kl.).
“Kieta paskaita, lektorius taip pat! Davė tokių naudingų patarimų, gerai, kad abitūrai tokią paskaita buvo, motyvacijos užkrovė” (Gabija, 4kl.)
“Labai daug emocijų, labai patiko. Taip smarkiai užmotyvavo, kad gyvenime galim labai daug pasiekti, svarbiausia nebijot eit, daryt, bandyt nors ir 10 kartų, nereikia po pirmo nepavykusio karto nuleisti rankas. Nebijoti ieškoti pagalbos ir svarbu suvokti, kad yra žmonių kurie nori mums padėt. Labai patiko, galima gal dar?😄” (Justina, 4 kl.).
“Labai patiko paties lektoriaus mintis, kad bet kuris žmogus mūsų gyvenime palieka kažkokį tai pėdsaką :)), visą dieną apie tai galvoju”. (Emilija, 3 kl.)
“Patarė nestovėti vienoje vietoje, stengtis pažinti ir stebėti save iš šalies. Nebijoti klysti, nes tai mus stiprina. Nenustoti viskuo domėtis. Nebijoti bandyti, nes dažnai žmonės linkę patys save nuvertinti ir taip save stabdo. Labai užmotyvavo!” (Gabriele, 4 kl.).