Vaikų dienos stovykla „STEAM“

Birželio 25 – 28 dienomis pirmą kartą Šiaulių miesto progimnazijų mokiniams organizavome vaikų dienos stovyklą „STEAM“ (Sportuok, Tyrinėk, Eksperimentuok, Atostogauk, Mėgaukis). Jos metu stovyklautojai atliko įvairias kūrybines užduotis, konstravo pasitelkdami inžinerinius gebėjimus, atliko eksperimentus su savo sukurtais produktais, programavo MINDSTORM LEGO EV3 robotus, maketavo 3D gaminius, bendravo tarpusavyje, sportavo, žaidė stalo žaidimus, ieškojo lobio mieste, jodinėjo žirgais ir turėjo daug kitų įdomių užsiėmimų. O stovyklos uždaryme svečiavosi mokslininkas Elvinas ir kartu su stovyklautojais pasinėrė į mokslo pasaulį bei atliko įvairius bandymus.

Džiugu, kad stovyklautojai, dar stovyklai nepasibaigus, klausinėjo „Ar bus tokia stovykla kitais metais?“, o stovyklautojų tėveliai džiaugiasi ir dėkoja už fantastišką stovyklą bei prasmingai praleistą jų vaikų laiką.

Stovykla dalinai buvo finansuota Šiaulių miesto savivaldybės administracijos ir Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.
Mūsų gimnazijoje vykdomi du tarptautiniai projektai: „STEM – ateities PIN kodas“ (ERASMUS+ KA1) ir „Maths, Technology and Engineering inside the class“ (ERASMUS+ KA2).
Jurgita Ribikauskienė,
Stovyklos vadovė, projektų koordinatorė

Stovyklos akimirkos>> 
Filmukas sukurtas mūsų gimnazisto Modesto (3b)