TŪM projekto naujienos – rugsėjis

Startavo naujieji mokslo metai, o su jais įsibėgėjo ir „Tūkstantmečio mokyklų“ programos veiklos.

 

Dalyvaudami TŪM programoje, gimnazijos būrelio „Inžineriniai projektai“ mokiniai lankėsi Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos STEAM centre, kuris yra vienas iš TŪM projekto socialinių partnerių. Čia mokiniai dalyvavo centro laboratorijų veiklose „Optinis liežuvis“ ir „Kristalų mikropasaulis“.

Edukacijoje „Kristalų mikropasaulis“ mokiniai iš skirtingų cheminių medžiagų – druskos, vario, gipso – užaugino mikrokristalus, apžiūrėjo juos mikroskopu, nustatinėjo kristalų augimo greitį, taip pat pasigamino akmens druskos NaCl heksaedro (kubo) formos popierinį lankstinį ir apskaičiavo, kiek natrio chlorido NaCl atomų sudaro vieną elementariąją gardelę.

Edukacija „Optinis liežuvis“ buvo ne mažiau įdomi: mokiniai išmatavo cukraus ir kitų medžiagų, ištirpusių vandenyje, kiekį, pačio produkto neragaudami, bei palygino produkto sudėtį su gamintojų skelbiama informacija, taip pat nustatė skirtingą cukraus kiekį turinčių medžiagų optinį lūžio rodiklį.

 

Šį mėnesį gimnazijoje atidarytos net kelios naujos parodos, sukėlusios didžiulį susidomėjimą tarp mokytojų ir mokinių. Tai TŪM projekto LYDERYSTĖS srities „Mano hobis Tavo tobulėjimui" metu mokinių darytos portretinės nuotraukos, lino raižinių atspaudais dekoruoti medžiaginiai maišeliai bei ateities mokyklų modeliai. Kurdami šiuos projektus, mokiniai patobulino savo pomėgius, idėjomis dalinosi su bendraminčiais, o jiems padėjo profesionalūs dėstytojai ir menininkai.

 

Džiaugiamės ir tuo, kad mūsų gimnazijoje vykdomos išskirtinės TŪM programos veiklos nelieka nepastebėtos. 2024 m. rugsėjo 27 d. organizuotame TŪM programos renginyje „Švietimo ateities kūrėjai: savivaldybių iniciatyvos“ mūsų gimnazijos vykdytą veiklą TŪM Lyderystės veiklų koordinatorė Šiaulių mieste Kristina Nesovienė pristatė kaip vieną iš Šiaulių miesto iniciatyvų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas