TŪM projekto naujienos – gegužė

Gegužės mėnuo buvo itin aktyvus TŪM projekto veiklomis. Konferencijos, susitikimai, įgūdžių tobulinimas – artėjant vasarai gimnazistai gavo daug įdomios ir naudingos patirties.

 

Toliau įgyvendinamas TŪM projekto LYDERYSTĖS srities „Mano hobis tavo tobulėjimui“ veiklų ciklas, kuriuo siekiama „įduoti“ mokiniams įrankius turimo pomėgio tobulinimui. Šįkart gimnazistai lankėsi Šiaulių „Aušros“ muziejuje, kur tobulino fotografijos įgūdžius. 

 

Dalyvaudamos TŪM projekte, gimnazijos būrelio „Inžineriniai projektai“ mokinės Simona Kievišaitė ir Guoda Kudžmaitė dalyvavo universitetinėje moksleivių konferencijoje „Kurkime ateitį kartu su VILNIUS TECH“ ir joje pristatė savo projektinį darbą. Gimnazistės ne tik pasisėmė naujų idėjų ir minčių iš bendraamžių, bet ir susipažino su stojimo galimybėmis į Vilniaus Gedimino technikos universitetą.

 

 

TŪM projekto LYDERYSTĖS srities „Mano hobis tavo tobulėjimui“ veiklų cikle toliau buvo tęsiama pažintis su fotografija. Šįkart lankytasi Šiaulių dailės mokykloje, kuri yra vienas iš TŪM projekto socialinių partnerių. Mokytoja Akvilė Gulbinienė padėjo mūsų gimnazistams patobulinti fotografijos įgūdžius.

 

 

Nuo fotografijos perėjome prie projektavimo – TŪM projekto LYDERYSTĖS srities „Mano hobis tavo tobulėjimui“ veiklų ciklas persikėlė į VU Šiaulių akademijos STEAM centrą, vieną iš TŪM projekto socialinių partnerių. Šiame užsiėmime gimnazistai projektavo savo ateities mokyklos modelius.

 

Gegužės mėnesį startavo TŪM projekto ĮTRAUKTIES srities veiklų ciklas „Mano kitoniškumas – stiprybė“. Šias veiklas organizuoja Lukas, Titas ir Tadas iš MB „Kur dėti akcentus”. Pirmosios projekto veiklos skirtos savęs pažinimui, komandos formavimui, savo unikalumo ir stipriųjų savybių nustatymui, išsigryninimui. Pradėję nuo „icebreaker’io Molekulė“, pagalvių mūšio, miesto statymo, veiklas užbaigė Repo sesija, į kurią prisijungė ir gimnazistų tėveliai bei mokytojai.

 

Gegužės mėnesį jau 7-ąjį kartą mūsų gimnazijos mokiniai dalyvavo Vilnius Tech organizuojamoje „Ateities inžinerijos mokinių konferencijoje“. Šiais metais savo kūrybinius projektus pristatė gimnazijos būrelio „Inžineriniai projektai“ dalyviai.

Ir neliko nepastebėti! Apdovanojimus tematikoje „Ateities miestas. Ateities pastatas“ pelnė Džiugas Laurinkus su projektiniu darbu „Patalpų apšvietos tyrimas” ir Tadas Algirdas Neverauskas su projektiniu darbu „Patalpų oro kokybės vertinimas” (konsultantė dr. Vilūnė Lapinskienė). Sveikiname!

 

Mėnesį užbaigėme baigiamajame TŪM projekto LYDERYSTĖS srities „Mano hobis tavo tobulėjimui“ renginyje, kuris vyko Šiaulių dailės galerijoje. Čia buvo eksponuoti ir pristatyti mokinių darbai. Akį džiugino mokinių darytos portretinės nuotraukos, lino raižiniais padabinti medžiaginiai maišeliai, šilkografijos, animacijos ir gif’ų darbai, ateities mokyklos modeliai… Mokiniai taip pat lavino kūrybiškumą įvairiose edukacinėse veiklose, o menotyrininkas V. Kinčinaitis pristatė Šiaulių fotografų parodą ir žadino meninės fotografijos pajautą mūsų kasdienėje aplinkoje.

 

 

TŪM projektas finansuojamas Europos Sąjungos #NextGenerationEU lėšomis.

„Tūkstantmečio mokyklų“ programą įgyvendina #Europossocialiniofondoagentūra.

Kartu su #tūkstantmečiomokyklos.

#TŪM

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas