Mokomės ne tik mes, bet ir iš mūsų

Lapkričio 9 – 14 dienomis mūsų gimnazijoje svečiavosi mokytojai Manuel ir José iš Colegio Santa María de la Capilla, Chaeno miesto (Ispanija). Jie atvyko į darbo stebėjimo vizitą pagal Erasmus+ KA1 programos projektą „IQ+EQ=laimės architektūra“.

Kolegos iš Ispanijos  susipažino su Lietuvos švietimo sistema, mūsų gimnazijos erdvėmis, ugdymo(si) planu, STEAM veiklomis, inžinerinių klasių išskirtinumu, antrokų vykdomais dalykiniais projektais, popamokinės veiklos galimybėmis, domėjosi kaip mes sprendžiame lankomumo, drausmės, pažangumo problemas. Jiems  buvo įdomu išgirsti ir apie socialinį emocinį ugdymą, Lions Quest bei DofE programas, profesinio veiklinimo galimybes, AŪD vykdomą asmenybės ūgties stebėjimą, kaip vykdoma ir fiksuojama socialinė-pilietinė veikla.

Svečiai ne tik susipažino su ugdymo(si) procesu, interaktyviai pristatė gimnazistams savo šalį ir kultūrą, dalyvavo įvairių dalykų pamokose, bet ir patys „tapo“ mokiniais bei buvo mokomi mūsų gimnazistų kaip programuoti LEGO MINDSTORMS EV3 robotus Sumo varžyboms, kaip nusistatyti orientavimo kryptį žemėlapyje pagal kompasą. Nauda buvo abipusė: gimnazistai patobulino anglų kalbos žinias, nes patys vedė veiklas, o svečiai žinias pritaikys grįžę namo.

Mokytojai iš Ispanijos susipažino ir su Lietuvos istorija, kultūriniu paveldu, aplankė lankytinas vietas Vilniuje bei Kuršių Nerijoje. Su Šiaulių žymiomis vietomis jie susipažino prisijungę prie antrokų gimnazistų kurto „Actionbound“ maršruto, o apie žymias vietas jiems pasakojo mūsų mokiniai – gidai. Kryžių kalnas jiems taip pat paliko didelį įspūdį.

Aptarus ateities bendras veiklas ir galimus projektus, mokytojai Manuel ir José pasidžiaugė užsimezgusiu bendradarbiavimu bei išvyko pasisėmę patirties ir pasižymėję net 10 punktų ką galėtų pritaikyti pas save mokykloje. Mūsų komanda į darbo stebėjimo vizitą pas juos vyks balandžio mėnesį.

Jurgita Ribikauskienė, projekto koordinatorė

Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos „Erasmus+“ programos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas