„O kaip vokiškai?“ – gimnazijoje paminėta vokiečių kalbos savaitė

  • Paskelbė : Erika Urbonienė
  • Paskelbta: 2024-10-21
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 14–18 d. gimnazijoje vyko jau tradicine tapusi vokiečių kalbos savaitė „O kaip vokiškai?“, kuri buvo paminėta įdomiomis veiklomis ir kilniomis akcijomis.

 

Jau nuo pirmadienio gimnazijos bibliotekoje buvo eksponuojama vokiškų knygų paroda. Joje – nuo spalvingų pasakų knygų iki didžiųjų vokiečių klasikų: Tomas Manas, Erichas Marija Remarkas, Frydrichas Šileris... Ne vienas gimnazistas vartė spalvingas, gražiai iliustruotas pasakų knygas, lygino Remarko romano „Naktis Lisabonoje“ originalą su lietuvišku vertimu.

 

Ketvirtadienį, spalio 17 d., vyko pagrindinė šios šventinės savaitės veikla – labdaros akcija „Backen. Schmecken. Spenden“ („Kepti. Skanauti. Paaukoti“). Renginio metu I-II kl. mokiniai, besimokantys vokiečių kalbos, kvietė gimnazijos bendruomenę ragauti savo iškeptų vokiškų skanėstų. Pasirinkimas buvo išties nemažas: vokiški pyragai, sausainiai, keksai, vyniotiniai...

 

Renginio metu – duoklė ir visiems asmenukių gerbėjams: visi norintys galėjo nusifotografuoti specialiame rėme su užrašu „Ich liebe DEUTSCH“.

 

Ši labdaros akcija vyko neatsitiktinai: pyragų kepėjai kvietė gimnazijos bendruomenę ragauti skanėstus ir už juos paaukoti pinigų. Visa surinkta suma – net 85 eurai – skirti beglobių gyvūnų prieglaudai VšĮ „Binada“. Penktadienio popietę šios lėšos buvo įteiktos prieglaudos vadovei.

 

Gimnazijos vokiečių kalbos mokytoja Daiva Staniulytė visiems taria „Danke“ (vok. Ačiū) – tiems, kurie kepė skanėstus, kurie išvertė receptus į lietuvių kalbą, kurie prekiavo, o paskui kartu vežė surinktas lėšas į gyvūnų prieglaudą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas