Pilietinė akciją „Laisvė“

Ankstyvą Sausio 13-osios rytą Prisikėlimo aikštę užpildė gausus būrys miesto mokyklų mokinių. Apie 350 jaunųjų šiauliečių iš 27-ių miesto mokyklų su žvakutėmis rankose atėjo į tradicinę- jau 6-ąją mokinių pilietinę akciją „Laisvė“, kurią, kaip ir kasmet, organizavo mūsų gimnazija. Džiugu, kad šiame mokinių susibūrime dalyvavo miesto meras A. Visockas, Švietimo skyriaus vedėja E. Minkuvienė ir kiti garbūs svečiai.
Prisikėlimo aikštėje jautriai nuskambėjo gimnazijos Muzikos studijos choro (vad. V. Malinauskaitė) ir renginio partnerių- „Juventos“ progimnazijos choro (vad. L. Mikutienė) atliekamos dainos „Dar ne vakaras“ ir „Ašara Dievo aky“, kurias kartu su choristais dainavo ir susirinkusieji. Vedėjams perskaičius 1991-jųjų sausio 13 žuvusiųjų pavardes, jaunatviškas šurmulys nutilo. Tylos minute buvo pagerbti tie, kurie, paaukoję savo gyvybes, padovanojo mums brangiausią turtą- Laisvę.
Netrukus akcijos dalyviai savo žvakutes sudėjo aikštės viduryje. Sumirgėjo žodis LAISVĖ.
Tegul plazdančios žvakučių liepsnelės simbolizuoja gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę.
Dėkojame „Juventos“ progimnazijos chorui ir vadovei L. Mikutienei, mūsų gimnazijos Muzikos studijos chorui ir vadovei V. Malinauskaitei, Jauniesiems šauliams ir gimnazijos Mokinių parlamentui, fotografei Kornelijai S., renginio vedėjui Eimantui T. bei visiems buvusiems kartu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas