Inžinerija gimnazijoje

Inžinerijos diena gimnazijoje – ilgamečio bendradarbiavimo su Vilnius TECH rezultatas. Šiemet į mūsų gimnaziją susirinko jaunieji inžinieriai ne tik  iš Šiaulių miesto gimnazijų ir progimnazijų, bet ir iš Gruzdžių bei Meškuičių mokyklų. Kol mokiniai rungtyniavo, kieno sukonstruotas tiltas išlaikė didžiausią svorį, mūsų gimnazistams fizikos pamokas „Fizikos mokslo svarba. Inovacijos“ vedė Vilniaus TECH dėstytojas prof. Artūras Jukna, o Vilnius TECH atstovė Valerija Bernotienė pristatė studijų universitete ir tolimesnės karjeros galimybes.

Inžinerijos srityje mes ne tik patys mokomės, bet jau turime kuo pasidalinti ir su kitais. Jau ne pirmus mokslo metus Šiaulių S. Šalkauskio gimnazijoje inžinerinių klasių mokiniams vyksta tiriamieji projektai. Gimnazijos dalyvavimas Inžinerinių mokyklų tinkle suteikė galimybę tiriamųjų projektų naudą gimnazistų brandai pristatyti tarptautinėje mokslinėje praktinėje konferencijoje – dirbtuvėse „INGENIOUS ENGINEERING 2023“. Gimnazijos gamtos mokslų mokytojos Z. Bagamulskienė, L. Krukonienė ir A. Narmontienė konferencijoje skaitė pranešimą „Inžinerinė kūryba tiriamojoje veikloje“. Šalkauskiečiai gimnazistai kol mokytojos dalinosi savo patirtimi, dalyvavo praktinėse dirbtuvėse KTU inžinerijos licėjuje.

Mokslo metų pabaigoje jaunųjų Stasio Šalkauskio gimnazijos inžinierių laukia darbų pristatymas Vilniaus TECH Ateities inžinerijos platformoje.