Mokinių psichinės sveikatos stiprinimas

Gimnazijoje didelį dėmesį skiriame ne tik formaliems rezultatams, bet ir tų rezultatų siekimo ir pasiekimo būdams. Savo darbe vadovaujamės nuostata, kad gerų rezultatų galima pasiekti įvairiai organizuojant gimnazijos veiklas.

Mokinių pasiekimams įtakos turi ir jų psichinė sveikata, todėl gimnazistams vyksta ne tik socialinio emocinio ugdymo pamokos kiekvieną savaitę, bet pasinaudojant Europos Sąjungos struktūrinių fondų/ Europos socialinio fondo lėšų bendrai finansuojamo projekto „Kokybės krepšelis“ lėšomis, įgyvendiname pačių parengtą programą „Atrask savo mokymosi prasmę“, kurios esmė yra kuo anksčiau ir tiksliau nustatyti mokinio poreikius pagalbai ir tikslingai ją teikti, atsižvelgiant į problemos pobūdį. Gimnazijos pagalbos specialistai – psichologė, specialioji pedagogė, socialinė pedagogė, karjeros konsultantė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistės organizuoja tikslinius užsiėmimus gimnazistams: „Kaip nustoti abejoti ir pradėti veikti planuojant savo laiką“, „Savęs pažinimas“, „Aš esu pakankamai …“, „Sėkmę kuriantys įpročiai“. Tikslingai dirbama ir su mokinių tėvais, organizuojant ir jiems praktinius užsiėmimus – „Kaip kalbėtis su vaikais, kad jie klausytų ir kaip klausyti, kad vaikas kalbėtų“, „Kaip teisingai nustatyti paaugliui ribas“.

Organizuodami gimnazijos veiklą vadovaujamės Senekos žodžiais „Non scholae sed vitae discimus“ („Mokomės ne mokyklai, o gyvenimui“). Mums labai svarbu auginti kartą, kurioje santykiai būtų grįsti pagarba, pasitikėjimu, žmogiškumu, kuri gebėtų dirbti ir komandoje, ir individualiai, kuri būtų atkakli ir atsakinga. Auginti tokią kartą su partneriais ir įdomiau, ir veiksmingiau. Pasinaudodami „Kokybės krepšelio“ sudarytomis galimybėmis jau pradėjome kartu su Whatansu.lt komanda gimnazistams organizuoti psichinę sveikatą stiprinančias praktines veiklas. Užsiėmimuose vyksta komandos formavimo veiklos, kokybiškų santykių kūrimas  ar stiprinimas klasėje, tobulinami bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžiai.

 

Europos Sąjungos struktūrinių fondų/ Europos socialinio fondo lėšų bendrai finansuojamas projektas Nr. 09.2.1-ESFA-V-719-01-0001 „Kokybės krepšelis“