Virtualus „Erasmus+“ KA229 projekto susitikimas „Programuok ir pirmyn!“ („Code & Go!“)

Balandžio 26-30 dienomis vyko ERASMUS+ KA229 tarptautinio projekto “MET (Math, Engineering, Technology) Inside the Class” („Matematika, inžinerija, technologijos klasėje“) partnerių virtualus susitikimas. Susitikime dalyvavo penkių šalių komandos: Turkijos (organizatoriai), Portugalijos, Italijos, Lenkijos ir Lietuvos. Mūsų gimnazijai atstovavo 14 gimnazistų ir mokytojos D. Railienė, J. Burneikienė, J. Ribikauskienė. Penkias dienas trukęs mobilumas neprailgo, nes projekto dalyviai sinchroniniu ir asinchroniniu būdu dalyvavo įvairiose veiklose: nuo savo gimnazijos pristatymo kūrimo iki 3D gaminių (gimnazijos logo) projektavimo Tinkercad programa, nuo plakato kūrimo iki LEGO EV3 Mindstorm robotuko programavimo. Buvo smagu kad ir virtualiai pakeliauti po Portugalijos, Turkijos, Italijos žymias vietas, susipažinti su Koperniku, su turkų tradiciniu maistu kebabais ir jų skirtingomis rūšimis. Mūsų gimnazistų surengtas virtualus turas po Lietuvos sostinę ir Kuršių Neriją atgaivino prisiminimus apie vykusį projekto partnerių susitikimą Lietuvoje 2019 m. spalio mėn. Dar viena veikla, sulaukusi didelio susidomėjimo, buvo Minecraft programa sukurti „Svajonių miestai“, kuriame didžiausias dėmesys turėjo būti skiriamas ekologijai ir tvarumui. Su vienu iš mūsų gimnazistų sukurtu „Svajonių miestu“ galite susipažinti šiame pristatyme: https://www.youtube.com/watch?v=x7ETLpnwNlQ

 

Žinoma, virtualus mobilumas niekada nebus toks įsimintinas kaip realus, bet buvo vėl džiugu pamatyti partnerius, toliau tęsti pradėtas projekto veiklas, ugdyti(s) kūrybiškumą, kritinį mąstymą, inžinerinius gebėjimus, tobulinti bendravimą anglų kalba bei viešo kalbėjimo įgūdžius, nes visas įgyvendintas veiklas gimnazistai pristatinėjo patys.

Neužilgo laukia dar vienas virtualus projekto mobilumas ir susitikimas su projekto partneriais.

 

Jurgita Ribikauskienė,

Projekto koordinatorė

 

Projekto veikla finansuojama iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.