Minime Tarptautinę tolerancijos dieną

Lapkričio 16-oji – Tarptautinė tolerancijos (lot. tolerantia – kantrybė) diena. Ji minima nuo 1995 m. UNESCO sprendimu. Šią dieną skatinama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių žmonių, sergančiųjų ir turinčių problemų (alkoholio, narkomanijos) toleranciją.

Tarptautinei tolerancijos dienai paminėti mūsų gimnazistai ruošėsi visą savaitę. Integruotose istorijos, geografijos ir dailės pamokose kartu su mokytojais jie prisiminė istorinius įvykius, kuriuose,  pasireiškusi netolerancija kitoms tautoms, religijai ar rasei, virto agresija ir  atnešė žiaurias pasekmes,   kalbėjosi apie mūsų visuomenės požiūrį į kitaip atrodančius, kitaip mąstančius bei turinčius kitokius nei dauguma pomėgius ir gyvenimo būdus. Mokiniai išsakė savo mintis ir apie dar vieną netolerancijos pavyzdį- neigiamą jaunų žmonių požiūrį į senus žmones.

Visuose pokalbiuose buvo prieita prie vienos ir tos pačios minties, kad mūsų Žemė yra didelė, todėl vietos joje užteks visiems. Tik reikia mūsų pačių tolerancijos kitaip mąstantiems, kitaip atrodantiems, išpažįstantiems kitas religijas ar turintiems kitokią odos spalvą. Nuo to visiems bus lengviau ir paprasčiau gyventi.

Pokalbius ir diskusijas pamokose apvainikavo mokinių kūrybiniai darbai ,,Tolerancijos dėlionė“.

Dėkojame mokiniams, kurie atsiliepė į kvietimą išsakyti mintis apie toleranciją menine raiška.

Dėkojame mokytojams Redai Veikšaitei, Deividui Baranauskui ir Indrei Staliorevičienei už įtaigias pamokas, o Jolitai Šliviskienei – ir už pamokas, ir už naują Lietuvos žemėlapį, kuriame ,,sugulė“ mokinių darbai…

Kūrybiniai darbai ,,Tolerancijos dėlionė“