Paminėjome Laisvės gynėjų dieną

Ankstyvą Sausio 13-osios rytą Prisikėlimo aikštę užpildė gausus būrys miesto mokyklų mokinių. Apie 350 jaunųjų šiauliečių iš 27-ių miesto mokyklų su žvakutėmis rankose atėjo į tradicinę- jau 6-ąją mokinių pilietinę akciją „Laisvė“, kurią, kaip ir kasmet, organizavo mūsų gimnazija. Džiugu, kad šiame mokinių susibūrime dalyvavo miesto meras A. Visockas, Švietimo skyriaus vedėja E. Minkuvienė ir kiti garbūs svečiai.

Prisikėlimo aikštėje skambėjo gimnazijos Muzikos studijos choro (vad. V. Malinauskaitė) ir renginio partnerių – „Juventos“ progimnazijos choro (vad. L. Mikutienė) atliekamos patriotinės dainos. Tylos minute buvo pagerbti tie, kurie, paaukoję savo gyvybes, padovanojo mums brangiausią turtą – Laisvę. Netrukus Prisikėlimo aikštėje sumirgėjo žodis LAISVĖ.

Tuo pat metu, lygiai 8 valandą, žvakutės sumirgėjo ir gimnazijos languose.  Savanoriai gimnazistai (vad. A. Stonytė – Margienė) klasėse vedė Laisvės gynėjų dienai skirtas informacines penkiaminutes.

O vidurdienį aktų salėje, nuskambėjus Gitaros studijos (vad. V. Klumbytė) atliekamai dainai „Laisvė“, įvyko netradicinė pilietiškumo ir istorijos pamoka „Laisvės kaina – budrumo būtinybė?“, kurią gimnazistams vedė istorijos mokytojas, skautas ir kelionių vadovas Giedrius Globys.

Dėkojame choristams, muzikantams, Jauniesiems šauliams, MP nariams,  savanoriams, fotografei Kornelijai, renginio vedėjui Eimantui, įgarsintojui Vakariui ir visiems dalyvavusiems renginiuose.