Savanorių veiklos spalį

Spalio mėnuo – gausus savanorystėmis: gimnazistai turėjo galimybę savanoriauti daugiau nei penkiolikoje skirtingų veiklų mieste. Veiklas jie rinkosi pagal savo pomėgį, išsikeltus tikslus, norą leisti laisvalaikį kitaip (net ir rudens atostogų metu) ar išbandyti save kitoje veikloje.

Gimnazistai savanoriavo šiuolaikinio meno ir mados festivalio „Virus’ 24″ atidarymo metu dalinant renginio atributiką bei skrajutes ateinantiems lankytojams; prisijungė prie organizuojamos „Moliūgų šventės“ (socialinė paramos akcija „Atrask“), skirtos Vaikų dienos centrams skaptuojant moliūgus bei po to juos įžiebiant Ch. Frenkelio vilos kieme; padėjo „Euro Fit 2019. Šiauliai. Sveikuolis“ renginio metu Šiaulių lengvosios atletikos ir sveikatingumo centre bei gelbėjo kitiems socialiniams partneriams. Gimnazistai taip pat savo pilietiškumą rodė ne tik tvarkydami senąsias miesto kapines bei gražindami teritoriją aplink savo gimnaziją, bet ir savanoriaudami „Maisto banko“ akcijose, globodami  paliktus naminius gyvūnus „Binadoje” bei „Letenėlėje”.

Džiugu, kad šalkauskiečiai jau išmoko suderinti savanorystės malonumus su nemokamomis pramogomis: jie savanoriaudami „Atlantis Cinemas“ galėjo pamatyti naujausius kino filmus, o padėdami Šiaulių Valstybinio Dramos teatro rūbinėje – populiariausius spektaklius (tokius kaip Anželikos Cholinos šokio spektaklį „Otelas“ ar Oskaro Koršunovo teatro spektaklį „Terapijos“).

Lapkričio mėnesį vėl mūsų laukia socialiniai partneriai bei naujos veiklos.

Jurgita Ribikauskienė

SKU veiklų koordinatorė