Pasimatuotos logisto-ekspeditoriaus, psichologo, visuomenės sveikatos priežiūros specialisto, gestų kalbos vertėjo profesijos

Gimnazistai ir toliau aktyviai matuojasi norimas profesijas. Gruodžio mėnesio paskutinę savaitę trečiokė Jomantė bei abiturientai Gabrielė ir Titas matavosi logisto-ekspeditoriaus profesiją UAB „Transmitas“. Labai ačiū M. Kaučiko (3b) mamai ir tėčiui už suteiktas žinias bei galimybę išbandyti šią profesiją jų vadovaujamoje įmonėje.
Paulius, Evaldas, Abigailė (3kl.), Arūnė (2kl.), Gvineta (4kl.) matavosi psichologo profesiją “KOGNOSTOJE” dėkojame psichologei A. Bardauskienei. “… bent man, buvo atsakyta į visus klausimus,kuriuos turėjau dėl psichologijos studijų, psichologo profesijos… Pasitiko labai šiltai, pakalbėjom visi, kodėl būtent psichologija mus traukia, ko reikia, norint tapti psichologu, žaidėm specialiomis kortomis, kurios mums padėjo sužinoti, kokia psichologijos sritis mums labiausiai tinka..Visi supratome daug dalykų, kurių dar nežinojome apie save. Išėjome pilni gerų emocijų ir labai jau užmotyvuoti😄😄 Abigailė, 3kl.
Labai šauniai pasibuvom:) tikrame psichologo kabinete:), … sužinojau į ką reikėtų atsižvelgti ir apie ką pagalvoti prieš renkantis psichologiją. Arūnė, 2kl.
VšĮ Socialinių Inovacijų centre lankėsi bei su psichologe A. Jankiene apie profesiją bendravo ir savipažinimo užduotis atliko ketvirtokas Izidorius (4c) ir Emilija (2a).
Arūnė, Gabrielė, Armantė susipažino su visuomenės sveikatos priežiūros specialisto profesija. “Susipažinom su Visuomenės Sveikatos Biuro veikla, su kuo ji susijusi, sužinojom, pamatėm, ką veikia šios srities specialistas; prieš tai nelabai ką ir žinojau. O dabar jau žinau:)” (Kornelija,2kl.). “…Sužinojom kas yra biblioterapija, kokios jos rūšys, kad žmones galima gydyti ne tik vaistais, bet ir dvasiškai netgi tiesiog skaitant knygas. Tai vienas iš psichinės sveikatos stiprinimo būdų”. (Gabrielė, 3kl.).
Trečiokai Edgaras, Vaida, Daivaras, ketvirtokė Kornelija ir antrokės Kamilė, Evelina, Aušrinė lankėsi Šiaulių gestų kalbos vertėjų centre, “…tai buvo jau antrasis mūsų apsilankymas. Šiandien vyko praktinis užsiėmimas, mokėmės įvairių gestų reikšmių, žaidėme žaidimus, kalbėjome dialogus gestu kalba. Tikrai žinau, kad ten dar sugrįšiu, nes visada mus pasitinka šiltai ir su gera nuotaika, o išeinant patys džiaugiamės kažką naujo išmokę 😊” (Kamilė,2kl.)
Karjeros konsultantė-D. Gulbinskienė.