Buvę abiturientai – apie studijas, darbą pomėgius ir ne tik…

Sausio 25-oji. Gimnazijoje – sujudimas. Jau iš ankstyvo ryto duris pravėrė Ateities inžinerijos dirbtuvių dalyviai, pasirengę teoriniams užsiėmimams ir praktinei veiklai. Bet tai dar ne viskas. Vienas po kito į gimnaziją skubėjo buvę abiturientai, nes ši diena – Alumnų diena. Net 15 jų vienai – dviem, o kai kurie net trim pamokom tapo mokytojais ir gimnazistams vedė Gyvenimo pamokas: dalinosi prisiminimais apie savo mokyklinius metus, pasakojo apie studijas, darbą, pomėgius… Pasak dabartinių šalkauskiečių, tos netradicinės pamokos buvo įdomios ir vertingos, nes iš jau patirties turinčių alumnų gavo patarimų, kaip rinktis gyvenimo kelią (klausyti patarimų ar savo širdies balso), kaip tam pasirinkimui ruoštis dar mokykliniame suole, ką daryti ir ko nedaryti, kad nesuklystum…
Kol vieni buvę abiturientai vedė pamokas ir bendravo su mokytojais, kiti dalyvavo tradiciniame krepšinio turnyre „Tegu nugali draugystė!“. Rungtynės baigėsi lygiosiomis, todėl saldžius prizus teko draugiškai pasidalinti.
Pavakary buvusieji abiturientai susibūrė aktų salėje. Čia juos pasveikino gimnazijos direktorė L. Tamulaitienė ir praėjusių mokslo metų abiturientų klasės vadovė Ž. Sabuckienė. Alumnų vardu kalbėjo 53-iosios laidos abiturientai A. Jonaitis ir L. Povilaitis. Visus susirinkusius linksmino Gitaros studija (vad. V. Klumbytė), Muzikos studija (vad. V. Malinauskaitė), trečiokė Laima, o gimnazijos Mokinių parlamentas pravedė nuotaikingą aerobikos pamoką ir surengė BAS („Buvusių Abiturientų Susitikimas“) egzaminą.
Vakaras buvo šiltas, jaukus ir labai šeimyniškas… Gera nuotaika, šypsenos, rankų paspaudimai, apsikabinimai ir „Stasio Šalkauskio šeimos arbatos“ aromatas. Kas gali būti geriau?
Mieli mūsų Alumnai, dėkojame už pamokymus ir patarimus pamokose, už geras emocijas krepšinio aikštelėje, už šiltus ir jaukius pokalbius… Iki kitų susitikimų!

Pamokos. Krepšinis. Susibūrimas