Nuaidėjo paskutinis gimnazijos 80-mečiui skirtų renginių akordas!

Paminėti gimnazijos 80-metį, pasidžiaugti pasiektais rezultatais, pasidalinti prisiminimais, pabūti bendrystėje  gruodžio 19-osios  vakarą į koncertų salę „Saulė“  susirinko esami ir buvę gimnazijos mokytojai ir mokiniai, mokinių tėvai, kolegos iš kitų mokyklų, socialiniai partneriai ir didžiulis būrys garbių svečių.

Šventinis vakaras prasidėjo gimnazijos Teatro studijos (vad. E. Naimavičienė) spektakliu „Sibiro haiku“, pastatytu pagal Jurgos Vilės to paties pavadinimo knygą. Tai buvo lyg simbolinė pamoka apie draugystę, meilę, ištikimybę, supratimą, gebėjimą išlikti net ir sudėtingiausiose situacijose, privertusi žiūrovus ne tik nubraukti ašarą, bet ir susimąstyti.

Antrąją šventės dalį pradėjo gimnazijos direktorė L. Tamulaitienė, pakvietusi į sceną buvusius direktorius D. Butkų ir Z. Žuklijienę. Gimnazijos bendruomenę pasveikino Šiaulių miesto meras A. Visockas ir padovanojo gimnazijai Šiaulių miesto vėliavą. Sveikinimo žodžius tarė Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto departamento Švietimo skyriaus vedėja E. Minkuvienė, filosofas A. Juozaitis ir kiti garbūs svečiai. Prisiminimais pasidalijo buvę mokyklos mokiniai, dabar – režisierius ir Keistuolių teatro įkūrėjas A. Giniotis, dailininkė bei padagogė L. Putramentienė, lopšelio darželio „Voveraitė“ direktorė L. Laurutytė, Vilniaus universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų instituto dėstytojas, dr. V. Silius ir kt.

Šventinio vakaro dalyvius dainomis sveikino buvusi mokinė A. Rimkutė, Dainos studijos (vad. V. Malinauskaitė) choras ir solistė A. Karnišauskaitė, o choreografijos studija „Aušrelė“ padovanojo ypatingą dovaną – įspūdingų šokių puokštę.

Paskutinis gimnazijos 80-mečiui skirtų renginių akordas nuaidėjo!

Dėkojame už buvimą kartu! Iki kitų susitikimų!