Gimnazijos jubiliejaus proga atidarytos dvi parodos ir ne tik…

Gruodžio 12 d., gimnazijos bendruomenė sulaukė ypatingos šventinės dovanos – dviejų naujų parodų ir prie įėjimo į gimnaziją akmeninės skulptūros „Optinė pelė”, kuri ateinantiems/užeinantiems į gimnaziją perduos žinią, kad Stasio Šalkauskio gimnazija – moderni, nuolat besimokanti, atvira ir patraukli miesto bendruomenei gimnazija. Skulptūrų parodos ir akmens skuptūros „Optinė pelė” autorius – technologijų mokytojas A. Paškauskas.
Džiugu, kad tuo pačiu metu buvo atidaryta ir buvusios mokinės, dabar – pedagogės ir menininkės L. Putramentienės paroda „Exlibris“.
Parodos atidarymą vedė gimnazijos direktorė L. Tamulaitienė, kalbėjo buvusi gimnazijos direktorė Z. Žuklijienė, filosofas J. Dieliautas ir patys parodų autoriai, pažadėję savo kūrybos paslaptimis kūrybinėse dirbtuvėse pasidalinti su mokiniais.
Renginyje grojo pirmokas Dovydas V., o akimirkas fiksavo MP narė Eva S.
Iki 2019 m. sausio 15 d. gimnazijoje veiks net 4 parodos: buvusios mokinės R. Mačiulytės knygų skirtukų paroda, buvusio mokinio P. Slonksnio fotografjų paroda, buvusios mokinės L. Putramentienės – exlibrių paroda ir technologijų mokytojo A. Paškausko skulptūrų paroda.
Kviečiame pasižiūrėti.