Šiaulių centre nuvilnijo Europos banga

Vilniaus gatvėje, prie Turizmo informacijos centro, susirinko daugiau negu pusė tūkstančio miesto mokyklų mokinių. Susirinko į netradicinę pilietiškumo pamoką ,,Europos banga”, skirtą Europos dienai paminėti. Visus susirinkusius pasveikino Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorė Asta Lesauskienė ir EUROPE DIRECT informacijos centro vadovė Genovaitė Žibikienė.

Šioje netradicinėje pamokoje buvo visko: ir dainų, ir muzikos, ir šokių, ir informacijos apie Europos sąjungos šalių ypatumus… Didžiausią įspūdį dalyviams, praeiviams ir į Turizmo informacijos centrą skubantiems miesto svečiams paliko  „gyvoji grandinė“, simbolizuojanti 508 mln Europos sąjungos gyventojų. O kai ta „gyvoji grandinė“ , paraginta Gegužių progimnazijos mokytojo Sergejaus Staponkaus subangavo, vaizdas buvo nepakartojamas!

Renginį organizavo EUROPE DIRECT informacijos centras ir Stasio Šalkauskio gimnazija.

Renginio partneriai – Sauliaus Sondeckio menų gimnazija, Simono Daukanto gimnazija, Šiaulių 1-oji muzikos mokykla, Šiaulių kultūros centras.

Renginio draugai – Šiaulių miesto progimnazijos ir Šiaulių turizmo informacijos centras.

Renginio vedėjai – Julija Kazanavičiūtė, Džioraldas Šukys ir neformaliojo švietimo ir pagalbos skyriaus vedėja Irena Kiltanavičienė.

 Akimirkos…