Mokiniai laikė tarptautinį vokiečių kalbos egzaminą DSD I

Balandžio 11 dieną mūsų gimnazijoje mokiniai laikė tarptautinio vokiečių kalbos egzamino DSD I kalbėjimo dalį. Egzaminą šiemet laikė 13 moksleivių. Egzaminą sudaro 4 dalys: skaitymo, klausymo, rašymo bei kalbėjimo. Rašto dalis vyko kovo 13 dieną. Kalbėjimo dalyje mokiniai sėkmingai pristatė savo ruoštas pateiktis pasirinkta tema, turėjo galimybę pabendrauti su egzamino kalbėjimo dalies komisijos vadovu Michaeliu Brehmu. Jis džiaugėsi moksleivių kalbiniais gebėjimais ir vokiečių kalbos puoselėjimu Stasio Šalkauskio gimnazijoje.

Tarptautinis vokiečių kalbos diplomas  (Das deutsche Sprachdiplom I) yra vokiečių kalbos žinių įvertinimo A2 arba B1 lygiu įrodymas. Šis diplomas plačiau atveria duris karjerai ne tik Lietuvoje , bet ir užsienyje. Turint DSD I sertifikatą lengviau įsidarbinti Vokietijoje, mokytis kolegijoje ar lankyti paruošiamąsias studijas.

Stasio Šalkauskio gimnazija yra viena iš 10 Lietuvos mokyklų, kurios priklauso PASCH tinklui. PASCH – tai Vokietijos Federalinės Vyriausybės iniciatyva „Mokyklos – ateities partneriai“. Šią iniciatyvą Lietuvoje įgyvendina Vokietijos ambasada ir jos partneriai –  Centrinis užsienio mokyklų biuras (ZfA) ir Goethe’s institutas (GI). PASCH tikslas yra kurti mokyklų tinklą visame pasaulyje, kuriose ypatingas dėmesys skiriamas vokiečių kalbos mokymui, puoselėjama daugiakalbystė.