Šimtadienio aidai

Vasario 22 d. koncertų salėje „Saulė“ vyko 59-osios laidos abiturientų Šimtadienio šventė. IV klasių teatro trupė tėveliams, artimiesiems, draugams ir mokytojams padovanojo spektaklį „Bulvinė pasaka“, pastatytą pagal D. Čepauskaitės to paties pavadinimo pjesę.
Gyvenimo realybę vaizduojanti žaisminga šmaikšti pasaka, kurios herojai kovojo dėl išlikimo, aukojosi dėl meilės, negebėjo susikalbėti dėl amžiaus skirtumo bei puiki jaunųjų aktorių vaidyba nepaliko abejingų. Ne kartą žiūrovų plojimai privertė akimirkai sustabdyti spektaklį. Po spektaklio jaunieji aktoriai, dainininkai ir šokėjai už įžvelgtus jų talentus, už kantrybę ir paaukotą laiką nuoširdžiai padėkojo mokytojoms I. Dovidaitienei, V. Malinauskaitei, N. Untulienei, I. Lukavičienei ir E. Naimavičienei.
Aktoriniais sugebėjimais nuo savo auklėtinių neatsiliko ir IV klasių vadovės. Jų pasirodymą lydėjo palaikymo šūksniai ir audringi plojimai. Aplodismentų netrūko ir tada, kai į sceną užkopė trečiokai, parengę abiturientams receptą, kaip ir kur rasti raktą į laisvę ir pradžiuginę juos dovanomis.
Po finalinės jungtinio abiturientų choro dainos ir balionų lietaus salėje dar ilgai netilo linksmas šurmulys.
Nuotraukos Alvydo Kučo.