Apie ,,Blynų mugę”, Lašininio ir Kanapinio dvikovą ir išvytą Žiemą.

Vasario 13-oji. Užgavėnės. Jau nuo ankstyvo ryto gimnazijoje pakvipo blynais, per radiją skambėjo kvietimai į „Blynų mugę“, į „Gardžiausio blyno“ rinkimus ir, žinoma, į Žiemos išvarymo ceremoniją… Tuo tarpu grupelė persirengėlių triukšmingai pasuko Švietimo skyriaus link. Čia jie su artėjančiu pavasariu pasveikino l. e. vedėjo pareigas R. Marcinkų, kitus Švietimo skyriaus darbuotojus ir palinkėjo jiems „riebių“ Užgavėnių ir geros nuotaikos.
Po 4-osios pamokos užgavėniškas šurmulys įgavo pagreitį. Prasidėjo „Blynų mugė“ ir gardžiausių blynų rinkimai. Ir kokių tik blynų čia nebuvo… Lėkštėse puikavosi mieliniai, lietiniai, „čirviniai“ blynai… Sunku buvo apsispręsti, kurie iš jų gardžiausi. Balsų dauguma nominacija „Gardžiausi blynai“ atiteko I a klasei.
Po 5-osios pamokos tie, kuriems jau nusibodo žiema, tie, kurie jau laukia gaivaus pavasario dvelksmo atskubėjo į gimnazijos stadioną. Čia įvyko tradicinė Žiemos išvarymo ceremonija. Neilga, bet daug jėgų kainavusi Lašininio ir Kanapinio dvikova baigėsi Kanapinio pergale. Ta proga suliepsnojo Morė. Užgavėnių šventė gimnazijoje baigėsi.
Būk pasveikintas, artėjantis Pavasari!

Akimirkos>>