Turininga gimnazistų išvyka į Prancūzų institutą

Lapkričio 24 d. gausus būrys Šiaulių miesto gimnazijų ir progimnazijų mokinių vyko į edukacinę – pažintinę išvyką Prancūzų institute. Džiugu, jog Stasio Šalkauskio gimnazistai taip pat joje dalyvavo. Atvykusiuosius pasitiko instituto darbuotojai. Mokiniai buvo paskirstyti į grupes: jaunesnieji dalyvavo mini pamokoje, atliko įvairias užduotis, o vyresnieji klausėsi prancūzų instituto direktoriaus Jean- Marie Sani kalbos. Direktorius papasakojo apie instituto veiklą, teikiamas paslaugas, kuruojamas sritis. Kiti darbuotojai kalbėjo apie studijas Prancūzijoje, instituto organizuojamus kalbos mokymo kursus ir egzaminus. Vėliau visi lankėmės mediatekoje, kurios darbuotoja supažindino su instituto atsiradimo istorija, mediatekoje sukaupta grožine ir pedagogine literatūra, kino filmais, muzikos įrašais ir kt. priemonėmis, skirtomis mokytis prancūzų kalbos.

Taip pat pamatėme Prancūzų instituto ir Aleksandro Vasiljevo fondo surengtą Chanel suknelių parodą. Parodoje pristatoma dešimt Chanel suknelių iš Aleksandro Vasiljevo kolekcijos, kai kurios iš jų haute-couture pasiūtos 1930 m. Pristatomi ir kiti Chanel daiktai: kvepalų buteliukai, papuošalai.

Po pietų aplankėme ir virtualų muziejų, kuriame netradiciškai pasitelkdami šiuolaikines technologijas susipažinome su Vilniaus ir tuo pačiu Lietuvos istorija.

Kaip teigė trečiokės Gustė ir Emilija:

– Nors kelionė buvo į Vilnių, bet ji buvo labai prancūziška. Prancūzų institute sužinojome apie studijas Prancūzijoje ir galimybes mokytis šios kalbos Lietuvoje. Sostinės senamiestyje pastebėjome, kad yra daug jaukių kavinukių, butikų, prancūziškais pavadinimais, kviečiančių paragauti prancūziškų skanėstų. Parvažiuojant mėgavomės Macaron sausainiais. Merci pour le voyage!

Akimirkos >>