„Pasimatuota“ policininko, tyrėjo, kriminalisto profesijos

Lapkričio 7-8 dienomis, du trečiokai (Marius, Tomas III b) ir dvi antrokės (Adrijana, Kornelija Š., II b) lankėsi Šiaulių apskrities vyriausiame policijos komisariate ir „pasimatavo“ policininko, tyrėjo, kriminalisto profesijas.

„Profesinis veiklinimas – praktikos labai naudinga, nes padeda apsispręsti, ar tikrai ši profesija tau tinkama. Išgirsti žmonių tų, kurie dirba jau tokį darbą, nuomonę, jie taip pat pasikalba su mumis, koks tu pats turi būti, kad tiktum šiai profesijai“. Adrijana, IIkl.

„Tokio susipažinimo su profesijomis metu, išsamiau pamatai visa darbą ir procesą; susipažįsti su dominančių profesijų atstovais ir išgirsti specialybės pliusus, minusus. Susipažįsti su darbo specifika, aplinka: pvz., kad ir mes, lankėmės areštinėse, apžiūrėjome aprangas, ginklus, bendravome su ekspertais, kurie pasakojo ir parodė, kaip imamas DNR; pirštų ir avalynės antspaudai, parodė pavyzdžius ir patiems leido išmėginti. Buvom migracijos skyriuje; taip pat sužinojome apie kriminalinės policijos darbą.“. Kornelija, II kl.