Mūsų gimnazistės VU projekto „Studentai – moksleiviams, moksleiviai – studentams“ dalyvės

Balandžio 21-23 dienomis mūsų gimnazistės  Kornelija Petkutė  ir Viktorija Arcerytė dalyvavo VU Studentų atstovybės organizuotame projekte „Studentai – moksleiviams, moksleiviai – studentams“.  Šis projektas buvo skirtas vyresniųjų klasių mokiniams, norintiems iš arčiau susipažinti su Vilniaus universitetu ir juos dominančiomis studijomis jame.

Pirmasis etapas  buvo namų darbas – kūrybinės užduotys, kurias sudarė du klausimai : „Įsivaizduokite, kas būtų, jei žmogus nemokėtų meluoti?“, o antrąjį  klausimą būsimi dalyviai turėjo pasirinkti iš tam tikros mokslo srities. Mūsų gimnazistės pasirinko gyvybės mokslų kryptį (Gyvybės mokslų centras, medicinos fakultetas) ir  turėjo atsakyti į klausimą „Kaip gyventų žmonės, jei jiems nereikėtų miego?“  Antrasis etapas – tai trijų dienų stovykla, kurioje buvo ugdomi  moksliniai, socialiniai ir visuomeniniai įgūdžiai. Gimnazisčių, dalyvavusių projekte, įspūdžiai:

„SMMS stovykla buvo tiesiog nuostabi. Mokiniai  ne tik  susipažino su stovyklos  kuratoriais ir veiklų koordinatoriais, bet ir  dalyvavo orientacinėse žaidynėse bei protmūšyje, vaidino, linksminosi diskotekoje.  Taip pat vyko į MF (Medicinos Fakultetą), kuriame ne tik pamatė anatomijos kabinetą, bet ir laikė rankose žmogaus, atidavusio savo kūną mokslui, kaulus: kaukolę ir blauzdikaulį Taip pat įsitikino, kokie mažyčiai yra ausų klausomieji kauleliai: plaktukėlis, priekalėlis ir kilpelė. Stebėjo įvairiausius mėginius pro mikroskopą, važiavo į Santariškių klinikas, kuriose aplankė radiologijos ir genetikos skyrius.  Man asmeniškai užsiėmimai buvo neįtikėtinai įdomūs.“ (Kornelija Petkutė 2b)

„Buvau sužavėta, tai puiki patirtis, kurios niekur kitur nebūčiau įgijusi.  Projekte dalyvavo ir kviestiniai svečiai.  Susipažinome ne tik su VU fakultetų veikla, bet ir išklausėme apie studijų galimybes Generolo Jono Žemaičio Lietuvos Karo Akademijoje. Rytinė mankšta buvo su šios akademijos studentais, kurie mums parodė, kaip jie mankštinasi ir treniruojasi. Taip pat savo gyvenimo istoriją, pasirinkimus ir nuotykius darbe  mums papasakojo aktorius Marius Repšys bei VU studentas Lukas Kaminskis, kuris atkakliai nuo mokyklos laikų siekė savo užsibrėžtų tikslų.  Labai linkėčiau mūsų gimnazistams bandyti dalyvauti šiame projekte kitais mokslo metais.  Linkiu sėkmės  būsimiems stovyklos dalyviams.“ (Viktorija Arcerytė 2b)