Svečiuose alumnė Urtė Mikelevičiūtė

Stasio Šalkauskio gimnazijoje svečiavosi Urtė Mikelevičiūtė, buvusi mokinė, o dabar – kulinarijos studijos „Čiop čiop“ vadovė, tinklaraščio www.dervynas.lt autorė ir žurnalistė

Į susitikimą su mokykla Urtė Mikelevičiūtė atskubėjo gerokai anksčiau nei buvo sutarta. O kaip ji į viską šiltai reagavo? Pasisveikino, pabendravo su visais sutiktais mokyklos mokytojais ir darbuotojais…..

Mokiniai klausėsi jos nuščiuvę, laikas prabėgo be galo greitai. Urtė buvo konkreti, dalykiška. Daug vertingų patarimų negailėjo pasakodama apie mokyklos laikus ir studijas. Apie tai, kaip stengėsi pasiimti iš mokyklos ir jos aplinkos viską, kas buvo duodama, ir kaip tai pravertė vėliau organizuojant verslą. Tada visi mokomieji dalykai (net chemija, kuri nebuvo lengva) tapo reikalingi. Priminė, jog labai svarbu mokėti kalbas, žodžiu, nežinai, ko gyvenimas iš tavęs pareikalaus, o ko neišmokai  mokykloje, tenka jau savarankiškai studijuoti, gilinti žinias, bet visų dalykų pagrindus būtina turėti išeinant iš mokyklos, tikino Urtė.

Po susitikimo Urtė mielai apžiūrėjo mokyklą, abiturientų vinjetes, kur atrado savo bendraklasius, ir net savo mamos vinjetę.

Urtė pabrėžė, kad labai svarbu turėti tikslą ir jo siekti, kuo anksčiau kuo nors susidomi, tuo brandesnis ateini į savo verslą ar profesiją, sukaupęs daugiau informacijos, esi geresnis savo srities specialistas.

Labai maloniai nuteikia toks nuoširdus, šiltas bendravimas su visais, ji lyg vaikas ėjo koridoriais ir džiaugėsi išgražėjusia mokykla, kiekvienu sutiktu mokytoju ar kitu mokyklos darbuotoju.

Linkime tau, Urte, kuo geriausios kloties tavo karjeroje ir asmeniniame gyvenime.

Akimirkos

Muziejaus veiklos organizatorės

Vaidilutė Jonutienė

Renata Butkuvienė