Renginiai skirti saugesnio interneto dienai mūsų gimnazijoje

Gimnazijoje vyksta renginiai skirti saugesnio interneto dienai. Šių metų dienos tema – „Skatinkime pokyčius: vienykimės dėl saugesnio interneto!“….

Pirmadienį susivieniję su „Romuvos“ gimnazijos gimnazistais Skype programos pagalba sprendėme testą apie saugų internetą. Mokiniai pasitikrino savo žinias atsakydami į mokytojų Nijolės Bružaitės („Romuvos“ gimnazija) ir Daivos Railienės (S. Šalkauskio gimnazija) parengtus klausimus. Į klausimus reikėjo atsakinėti ne tik teisingai, bet ir kaip galima greičiau. Po įnirtingos kovos iš visų dalyvių daugiausiai taškų surinko mūsų gimnazistė Andra Ivaniuščenko. Sveikiname Andrą ir tikimės, kad tokių varžytuvių dar tikrai bus.

Trečiadienį gimnazijoje lankėsi Gediminas Beržinis. Jis susitiko su I-ų klasių mokiniais. G. Beržinis diskutavo su gimnazistais apie bendravimą realiame gyvenime ir socialiniuose tinkluose, nagrinėjo socialinio tinklo Facebook galimybes kuriant savo įvaizdį, bendraujant,  bendradarbiaujant.

Informacinių technologijų pamokų metu šią savaitę kalbame apie saugų, draugišką internetą, duomenų saugumą ir konfidencialumą internete.