Aktyviai paminėjme Lietuvos gimtadienį

Į 99-ojo Lietuvos gimtadienio šventę įsitraukė ir mūsų gimnazistai, kurie dalyvavo ne tik „1918 m. nepriklausomybės akto pasirašymo inscenizacijoje“, bet ir kituose Vasario 16 d. skirtuose renginiuose. Mokytoja D. Railienė kartu su mūsų jaunųjų Šaulių būriu vasario 15-16 d. dalyvavo Mažeikiuose, Gabijos gimnazijoje, organizuotame Jaunųjų šaulių sąskrydyje, orientaciniame žaidime „Nepriklausomybės keliu“ savo jėgas išbandė 1b klasės komanda „Patriotai“, kurią sudarė D. Rindzevičius, A. Grišiūtė, E. Kazlauskaitė, G. Motiečiūtė ir komandos kapitonė E. Lipnickaitė. Besibaigiant šventinei dienai keturi mūsų gimnazijos atstovai sudalyvavo simboliniame bėgime „Nubėgti žodį LIETUVA“…..

„Per šį orientacinį turėjome ieškoti punktų, susijusių su miesto istorija. Taigi, sužinojome daugiau apie Šiaulius, labai smagiai praleidome laiką, taip pat turėjome dirbti vieningai, kaip tikras kumštis. Iš tikro labai patariame visiems kitais metais net negalvoti ir būtinai ten sudalyvauti “ (E. Kazlauskaitė, 1b klasė)

„Iš sąskrydžio parsivežėme geros patirties, susiradome naujų draugų, geriau pažinome vieni kitus, dalyvavome įdomiuose veiklose. Šauliai ugdo, grūdina, suteikia daug galimybių“ (G. Šalkutė, 1d klasė)

„Po dalyvavimo sąskrydyje vos spėjome į šventę prisikėlimo aikštėje. Truputį pailsėję 17.00 su Indira R., Titu J. ir Daliumi D. prabėgome simbolinį bėgimą „Nubėgti žodį LIETUVA“. Distancija nebuvo labai ilga, bet buvo smagu bėgti, žinant kokią raidę formuoja nubėgtas atstumas. Džiaugiuosi, kad mieste vyksta vis daugiau įdomių renginių jaunimui. Tai skatina juos būti aktyvesniais ir ugdo meilę LIETUVAI!“ (D. Railienė, 1d klasės vadovė)

Akimirkos