Karjeros centras informuoja

PRISTATYTA Generolo Jono Žemaičio Lietuvos KARO AKADEMIJA (LKA)

Kovo 3 d., septyniolika mūsų gimnazijos mokinių dalyvavo susitikime su LKA atstovais, taip pat Karinių oro pajėgų Šiaulių aviacijos bazės karininkais ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų Šiaulių rinktinės kariais.

Gimnazistams buvo pristatyta Lietuvos karininko profesija, karjeros perspektyvos, studijų LKA galimybės, ginkluotė ir amunicija.

DIENOJE SU STUDENTU

Kovo 3 d. Šiaulių universiteto bibliotekoje vyko tradicinis Šiaulių universiteto atvirų durų renginys „Diena su studentu“, kuriame, lydimi mokytojos D. Gulbinskienės, dalyvavo ir mūsų gimnazijos  tikslinė mokinių grupė. Renginio metu mokiniai susipažino su ŠU siūlomomis studijų programomis, gretutinių studijų galimybėmis, įstojimo sąlygomis, bendrojo priėmimo informacija, ne tik konsultavosi studijų klausimais, bet ir atliko linksmas užduotis, taip pat sužinojo apie „Erasmus” programos galimybes, pabendravo su dėstytojais, studentais įvairiais rūpimais klausimais.

Savo sėkmės istoriją renginyje, pasakojo ir mūsų buvęs gimnazijos mokinys, Šiaulių universiteto alumnas, dabar – UAB „Totus Data“ direktorius Tautvydas Milaknis.

Renginyje kalbintos mūsų gimnazijos trečiokės Samanta ir Arijana teigė, kad jau dabar galvoja apie studijas Šiauliuose. „Labiausiai mane domina socialiniai mokslai ir specialioji pedagogika. Nuo pat mažens labai myliu vaikus, todėl galvoju rinktis specialiąją pedagogiką, kad galėčiau padėti įvairią negalią turintiems vaikams. Žinau, kad šių specialistų atlyginimas nebus labai didelis ir laukia sunkus darbas, tačiau mane vilioja darbas su vaikais“, – sakė Arijana. Samantą labiau traukia tikslieji mokslai ir galimybė studijuoti arčiau namų. Samanta sako: „Mane labiausia domina finansai, matematika. Pats studijų miestas ne tiek svarbu, tik norisi, kad studijos būtų pigesnės ir kad studijuočiau arčiau namų. Labai gerai, kad čia yra puikios galimybės „Erasmus“ dėka išvykti pastudijuoti ir užsienio šalyse.“

PARENGTA pagal ŠU interneto svetainėje pateiktą informaciją.

Daugiau apie renginį: http://www.su.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=17984:„dienoje-su-studentu“-–-mokiniai-domėjosi-studijomis-šiaulių-universitete&catid=761&Itemid=5521&lang=en&Itemid=5521

UGDYMO KARJERAI UŽSIĖMIMAS

Kovo 2 d., gimnazijos karjeros centre, IV klasių mokiniams, vyko ugdymo karjerai užsiėmimas „Renkuosi profesiją atsakingai”, kuriame Šiaulių Jaunimo darbo centro skyriaus vedėja Jolanta Bagdonavičienė  supažindino gimnazistus su situacija darbo rinkoje, pristatė įsidarbinimo galimybių barometrus 2016 metams Lietuvoje ir Šiaulių apskrityje; pristatė profesijos pasirinkimo modelį, skatino gimnazistus planuoti savo karjerą, įvertinant pagrindinius profesijos rinkimosi veiksnius.

Kovo 1 d. gimnazijos karjeros centre vyko susitikimas su Vilniaus Gedimino technikos universiteto STOJANČIŲJŲ PRIĖMIMO IR INFORMAVIMO CENTRO Direktore Valerija Bernotiene, kuri II-IV kl. gimnazistams pristatė studijas VGTU, studijų programas, konkursinio balo sandarą, stojimo tvarką, studentų mainų programų galimybes. Atsakė į gimnazistams rūpimus klausimus.