Šiaurės šalių bibliotekų savaitė 2015 11 09-15

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė yra Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ federacijos kuruojamas projektas, propaguojantis skaitymą. Tamsiausiu metų laiku uždegsime žvakes ir skaitysime knygą. Tai yra pagrindinė Šiaurės šalių bibliotekų savaitės idėja.

Pirmadienis yra didžioji skaitymo balsu diena. Būtent tą dieną stengsimės pritraukti kuo daugiau dalyvių. Galbūt pasieksime neoficialų pasaulio rekordą, kai tuo pačiu metu įvairiomis kalbomis daugiau nei 2000 vietų skaitysime balsu šiems metams atrinktus kūrinius.

Lapkričio 9d. (pirmadienį) ,,Šviesos ir žodžio“  švente  prasideda  19-oji Šiaurės šalių bibliotekų savaitė,  puoselėjanti garsinio skaitymo ir pasakojimo tradiciją. Lietuvoje vyksta 18-ąjį kartą. Šių metų tema – ,,Draugystė Šiaurės šalyse“. Kiekvienais metais Šiaurės šalių bibliotekų savaitei ir temai sukuriamas plakatas šių metų plakato autorė Sara Lundberg – švedų dailininkė, knygų iliustruotoja, rašytoja.

10.00 mes prisijungsime prie skaitymo  balsu  projekto organizatorių nurodyto jaunimui skirto teksto pasirinkto iš Farerų salose gyvenančios autorės Marjun Syderbo Kjelnes novelių rinkinio Skriv i Sandet (2010) ,,Rašyk smėlyje“. Pagrindinė Šiaurės šalių idėja – populiarinti literatūrą ir knygų skaitymą, supažindinti mokinius su Šiaurės šalių literatūra .Tai puiki proga kiekvienam susimąstyti apie vertybes, kurios sudaro draugystės pagrindą. Draugystė tai yra abipusis draugų nuoširdumas ir atvirumas, ištikimybė ir pasitikėjimas. Draugystė žmonių gyvenimą praturtina, padaro vertingesnį ir prasmingesnį. Projektu siekiama skatinti Šiaurės ir Baltijos šalių kultūrinį bendradarbiavimą, pabrėžti bibliotekų svarbą visuomenės kultūriniame gyvenime.

Savaitės renginiai

Išminties diena kartu su Jumis!

Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka kviečia visus šiauliečius – grupes ir pavienius gyventojus – dalintis Jums prasmingomis mintimis, liaudies išmintimi, sentencijomis, patarlėmis, posakiais,…