Susitikimas su režisieriumi Aidu Giniočiu

Rugsėjo 25 d. II-IV kl. mokiniai, lydimi mokytojų D. Gulbinskienės ir D. Railienės, vyko į susitikimą su Keistuolių teatro meno vadovu, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Teatro ir kino fakulteto Vaidybos ir režisūros katedros vedėju, profesoriumi, teatro „Atviras ratas“ režisieriumi, Vyriausybės kultūros ir meno premijos bei trijų Auksinių scenos kryžių laureatu Aidu Giniočiu. „Didžiuodamiesi sakome, jog jis buvęs S. Šalkauskio gimnazijos mokinys, būtent mūsų gimnazijoje A. Giniotis pradėjo savo gyvenimo kelią…”. Režisierius pasitiko ir jaukiam pokalbiui pakvietė „Atviro rato” teatre.

„Man susitikimas su A. Giniočiu buvo kitoks nei kiti. Visu pirma dėl aplinkos, kurioje mes buvome. Jis mus sutiko paprastai, vien pasiūlęs sėsti, kur kam patogiau – ant palangių, žemės, kėdžių, o tai sukūrė jaukią atmosferą bendravimui…, o ir pats A. Giniotis be galo paprastas ir nuoširdus žmogus…” Indrė, IV kl.

Susitikimo akimirkos

„…buvo labai įdomu apžiūrėti patalpas, kuriose dirba režisierius… Buvo smagu klausytis jo pasakojamų istorijų, taip pat režisieriaus akimis pamatyti šiuolaikinį teatrą, televiziją”. Karolina, III kl.

Susitikimas paliko didelį įspūdį, nes jis mums pasakojo apie savo karjeros pradžią, pasirinkimus, sprendimus…, mėgstamiausius spektaklius, skaitytas knygas…, motyvavo siekti savo tikslų. Buvo įdomi, netradicinė ir jauki atmosfera bendravimui”. Gabija, IV kl.

„Susitikimas su Aidu Giniočiu buvo labai ramus ir nuoširdus, patiko jo buvimas savimi ir nesivaržymas, pasikalbėjimas su juo man buvo naudingas ir linksmas”. Laura, IV kl.

„…labiausiai patiko klausytis senų istorijų apie Šiaulius, bei kodėl A. Giniotis būtent pasirinko teatrą. Bet labiausiai įsiminė žodžiai, jog reikia ieškoti savęs ir daryti tai, kas miela širdžiai”. Goda, III kl.

Po susitikimo mokiniai apžiūrėjo Vilniaus senamiestį, kuris į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įrašytas 1994 metais. Esant UNESCO Asocijuotų mokyklų tinklo nare, kelionė į Vilnių įgijo dar didesnę prasmę. Be to Vilniaus Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios šventoriuje gimnazistai klausėsi unikalaus instrumento – 61 varpą turinčio kariljono. Šis itin retas ir didingas instrumentas yra didžiausias Baltijos šalyse ir vienas moderniausių pasaulyje.  Be didžiausio Vilniuje ir Baltijos šalyse esančio kariliono, Lietuvoje yra dar du karilionai: vienas – Klaipėdoje, o kitas – Kaune.

„Prieš išvykstant namo, dar spėjome Katedros aikštėje sudalyvauti lietuvių pergalės Salaspilio mūšyje 410 metųsukakties minėjime. Renginio metu kovas demonstravo karo istorijos klubas „Viduramžių pasiuntiniai“, grojo Lietuvos kariuomenės orkestras, Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopa iškėlė istorinę vėliavą virš Valdovų rūmų, iškėlimą palydėjo senovinio pabūklo salvės”.