Svečiuose VGTU, VDU, LCC tarptautinis universitetas

Kovo 19 d. į gimnaziją atvyko Vilniaus Gedimino technikos universiteto doc. dr. Arūnas Jaras ir buvęs šalkauskietis, dabar II kurso studentas, Tadas Guobys. Studentas dalijosi patirtimi, apibūdino studijuojamą specialybę – mechanikos inžineriją, atsakė į gimnazistams rūpimus klausimus. Doc. dr. Arūnas Jaras II-IV klasių mokiniams pateikė ir paaiškino kriterijus, įtakojančius profesijos pasirinkimą. Akcentavo į ką būtina atkreipti dėmesį renkantis profesiją. Taip pat pristatė VGTU bakalauro studijų programas, jų turinį, konkursinio balo sandarą. Pademonstravo atsivežtus prietaisus. Po universiteto ir studijų programų pristatymo, vyko linksma viktorina. Aktyviausieji ir tiksliausiai atsakiusieji į klausimus buvo apdovanoti VGTU prizais.

„Sužinojau daug informacijos apie VGTU. Paskaita buvo tikrai labai informatyvi ir naudinga”. Justina, III kl. „VGTU buvo pristatytas labai detaliai ir įdomiai, todėl tai palengvino mano apsisprendimą ką ir kur studijuoti ateityje… Dėstytojas buvo labai nuoširdus”. Tautvydas, II kl.

„Labai patiko, daug ir įdomiai papasakojo apie universitetą”. Gerda, III kl.

Kovo 20 d. gimnazijoje viešėjo VDU atstovai: marketingo ir komunikacijos tarnybos

vyresnioji specialistė Loreta Petrauskaitė bei doc. dr. Aidas Perminas. Specialistė su III klasių mokinių grupe kalbėjo apie tai, kokią įtaką profesijos pasirinkimui turi asmeninės savybės, interesai, vertybės. Kaip turimas kompetencijas bei patirtį pateikti darbdaviui. Viešnia akcentavo, jog svarbiausia rinkoje – išskirtinumas.

Kitos dvi trečiokų grupės dalyvavo praktiniame užsiėmime „STRESAS, KURIS MUMS PADEDA IR TRUKDO?”Užsiėmimą vedė VDU doc. dr. A. Perminas. Gimnazistai aiškinosi, kas sukelia stresą, aptarė kūno reakcijas streso metu bei žmogus savijautą, įvardijo, jog stresas gali būti ir teigiamas, mokėsi streso įveikos būdų.

„KRITINIO MĄSTYMO YPATUMAI”

Kovo 13 d. gimnazijoje lankėsi LCC tarptautinio universiteto, įsikūrusio Klaipėdoje,  lektorius Emilis Gricius, kuris III-IV kl. mokiniams vedė netradicinį užsiėmimą apie kritinio mąstymo ypatumus. Lektorius akcentavo, jog logikos taisyklės – kritinio mąstymo pagrindai.

„Atstovas iš LCC kalbėjo ne apie patį universitetą, kaip kad dažniausiai būna…Man užteko išgirsti jo pristatomą loginio mąstymo teoriją, kad susižavėčiau būtent LCC universitetu. Susidariau įspūdį, jog šiame universitete mokosi ir dirba labai kitokie (teigiama prasme) žmonės…”, Indrė, III kl.

„Labai patiko! Žymiai įdomiau nei tiesiog sausas universiteto pristatymas ar bandymas įkalbėti, kad jame studijuotume. Patiko, kad bandė išmokyti kažko naudingo…, suprantamai aiškino, rėmėsi realiais pavyzdžiais. Stengsiuosi nepamiršti ir taikyti tas tris logikos taisykles:)…”, Brigita, III kl.

„Svečio užsiėmimas iš LCC labai patiko, kalbėjo įdomiai ir įtaigiai. Buvo įdomu išgirsti apie kritinį mąstymą, jo naudojimą gyvenime…”.

„Man labai patiko. Iš užsiėmimo išėjau susimąsčiusi… Priėjau išvados, jog didžioji dalis mūsų juk nemąstom logiškai…”.

Širdingiausiai ačiū lektoriui E. Griciui už nuotaiką, energiją, didelį didelį pozityvą, teigiamas emocijas, ypatingą, įdomų, kitokį, žinutės apie kritinį mąstymą, perdavimą…