Karjeros centras informuoja

Trečiokai seminaruose apie pokalbį dėl darbo bei streso valdymą

Rugsėjo 23 d. trečių klasių gimnazistų grupė dalyvavo seminare „Tinginystės spalvos”.

Seminaro metu, teorinėje dalyje, psichologė-psichoterapeutė Loreta Gudienė supažindino mokinius su tinginystės, vidinio nuovargio, streso, depresijos sąvokomis, padėjo suvokti bei įvardinti savivertės formas (žema, reali bei perdėtai aukšta savivertė), paaiškino, kokios asmeninės savybės trukdo saviraiškai, kokios padeda. Praktinėje užsiėmimo dalyje lektorė pakvietė atlikti keletą pratimų, pristatė streso valdymo būdus ir kvietė diskutuoti apie tinginystę ir vidinį nuovargį bei kūrybinę saviraišką.

Seminaras vyko Šiaulių universiteto bibliotekoje.

Rugsėjo 25 d. mokiniai dalyvavo seminare, skirtame savęs išbandymui, savęs bei kitų pažinimui, supratimui – „Pokalbis dėl darbo: darbdavio ir kandidato dialogas”.Gimnazistai seminaro metu turėjo galimybę dalyvauti simuliuotuose darbo pokalbiuose tiek kandidato į tam tikras pareigas, tiek darbdavio pozicijose, pamėginti atskleisti savo privalumus ir stiprybes, lektoriaus padedami gilintis į efektyvios komunikacijos ypatumus.

Šiame seminare mokiniai galėjo išmėginti save praktinėse užduotyse, klausiant ir atsakant, darant įžvalgas, teikiant patarimus ir konstruktyviai išsakant kritiką, taip pat pagilino savo žinias argumentuotai diskutuojant. Tai buvo puiki galimybė pasiruošti realiems efektyviems darbo pokalbiams! Seminaro lektorius – Mindaugas Vidugiris profesionalus lektorius, karjeros ir asmeninio tobulėjimo konsultantas, skaitęs paskaitas ir vedęs užsiėmimus 200 Lietuvos ir užsienio mokymo įstaigų. Whatansu patyriminių darnios asmenybės ugdymo stovyklų vadovas. Organizacijų vidinės kultūros konsultantas. Ekspertinės sritys: esminiai gyvenimo dėsniai; darni asmenybė; savanorystė; organizacijų vidinės kultūros formavimas; pozityvių nuostatų formavimas; blogų įpročių prevencija; karjeros ugdymas.

Seminaras vyko Šiaulių valstybinėje kolegijoje.

Seminarus organizavo asociacija „JCI Šiauliai“, įgyvendindama profesinio orientavimo projektą „Aš pats atsakingas už savo profesinį kelią“.