Karjeros centras informuoja

TREČIOKAI UŽSIĖMIMUOSE APIE VERSLUMĄ

Birželio 4 d. trečių klasių gimnazistai dalyvavo praktiniuose užsiėmimuose “Tarptautinis verslumas” (anglų kalba) ir “Jaunimo socialinis verslumas”. Užsiėmimai vyko  Lietuvos verslo kolegijoje Šiaulių fakultete, juos vedė dekanė R. Tamoševičienė bei anglų kalbos dėstytoja Vilma Bazarienė.

“Kalbėjom apie verslumą, išsiaiškinom pačią sąvoką. Dėstytoja pristatė vienus iš labiausiai verslių žmonių ir ko jie pasiekė, aiškino kaip reikia elgis svečioje šalyje norint pradėti verslą, atlikome užduotis, kuriose reikėjo atskirti, kas priimtina vienose šalyse, kas nepriimtina kitose. Taip pat pasakojo apie savybes, kurios praverčia versliam žmogui, bandėm išskirti, kurios jų būdingos mums. Buvo įdomu”. Paulius, III kl.

“Kai atėjau, maniau, kad kalbėsime tik apie verslą, bet mums papasakojo po truputį apie viską: kaip elgtis darbo pokalbyje, kaip pasitikėti savimi, ypač daug kalbėjome apie kompetencijas, ir apie savo gyvenime daug pasiekusius žmones. Taip pat žaidėme keletą žaidimų, gėrėme arbatą J. Tikrai nesigailiu, kad ėjau”. Guoda, III kl.

“Buvo įdomu klausytis, galbūt dėl to, kad paskaita vyko angliškai, o lektorė vis ką nors pakomentuodavo iš savo gyvenimiškos patirties (kelionės ir pan.). Sužinojome reikalingiausias savybes, norint tapti sėkmingu verslininku, taip pat labai nustebino, kai pasakojo apie bendravimo ir darbo tradicijas įvairiose šalyse (iš to atlikome ir praktines užduotis). Paskaita buvo ir įdomi, ir informatyvi:)”. Radvilė, III kl.

“Kolegijoje man asmeniškai patiko, nes manau, jog sugebėsiu gautas žinias pritaikyti ateityje. Dėstytoja kalbėjo apie verslininko savybes ir ypač išskyrė angliškai vadinamus eterprenerius, kurie yra kupini idėjų ir veikia rizikuodami dėl noro kažką pagerinti, atrasti naujų idėjų, tuo tarpu verslininkai veikia tik viską apgalvoję ir numatę galimas pasėkmes. Taip pat kalbėjome apie šalių skirtumus verslo sfreroje ir jų vertinamas savybes. Atlikome ir praktinių užduočių: lyginome šalis, skirtingų šalių verslininkų strategijas. Bet iš tiesų man patiko paskaita ir jos esmė, taip pat džiaugiuosi gavusi pažymėjimą, liudijantį įgytas kompetencijas, manau tai pravers rašant CV”. Agnietė, III kl.

“Sekės labai gerai.  Dekanė R. Tamoševičienė, kuri mums vedė paskaitą apie Jaunimo socialinį verslumą, pasirodė labai įdomus ir turintis ką pasakyt žmogus. Maniau, kad mums pasakos apie tai, ką mes galėtume veikti pabaigę šitą kolegiją, bet kalbėjom apie savęs pažinimą, rašėm savo svajones, asmenines savybes, vertybes.  Taip pat kalbėjom apie tai, ko reikia sėkmingam verslininkui”. Kamilė, III kl.

“Sužinojom, kaip “sukosi” įvairūs žmonės iš keblių situacijų, gelbėdami verslą… Mokė  „neatiduoti“ savo vertybių kitiems”. Laura, III kl.

“Sužinojau keletą verslo įdėjų, patarimų apie gyvenimą. Taip pat kalbėjo apie tikslus, kaip jų siekti. Pasakojo ir apie viešąjį kalbėjimą. Buvo įdomu klausytis ir paskaita neprailgo. Patiko, jog viskas buvo išsakoma linksmai ir su humoru”.  Kristina, III kl.