SVEIKINAME NUGALĖTOJUS, laimėjusius I-mą vietą video filmukų konkurse!

2013 m. rugsėjo – lapkričio mėn. III-IV kl. gimnazistų grupė, lydimi karjeros koordinatorės ir mokytojų R. Veikšaitės, E. Naimavičienės, dalyvavo penkių edukacinių užsiėmimų cikle„Šiaulių krašto lobiai: skaitmenintas turinys ir gyvi liudininkai”, kurių metu gimnazistams buvo pristatyta virtuali elektroninio paveldo sistema bei praktinis jos panaudojimas; demonstruota specialiai temai sumontuota video medžiaga apie Šiaulių kraštą. Savo prisiminimais dalijosi žymūs Lietuvos kultūros veikėjai: lektorius profesorius, istorikas A. Gumuliauskas, kuris mokiniams pasakojo apie Šiaulių miesto istoriją, švietimą; apie miesto teatrinį gyvenimą prisiminimais dalijosi teatro ir kino aktorius, režisierius E. Pauliukonis; šventes, laisvalaikį ir sportą pristatė visuomenės kultūros veikėja B. Markevičienė bei pedagogė, choreografė, miesto garbės pilietė A. Masėnienė. Apie miesto vystymosi raidą bei miesto architektūrą kalbėjo dailininkas, kultūros istorikas, buvęs miesto vyriausias dizaineris V. Puronas.

Šiaulių miesto gimnazistai ir studentai, naudodamiesi e-paveldu, dalyvavo vaizdo filmukų konkurse “Skaitmenintas turinys jaunimo akimis”, kur pristatė savo požiūrį į skaitmenintą kultūros paveldą, susijusį su Šiaulių kraštu.

Projekto komisija atrinko geriausią video filmuką ir sklebė nugalėtojus. Jais tapo mūsų gimnazijos IV kl. mokiniai Kristina Biliūnaitė ir Benas Žukauskas. Gimnazistai buvo apdovanoti vertingais prizais.

Mokiniai, aktyviausiai lankę užsiėmimus irgi buvo apdovanoti. Jais tapo taip pat šalkauskiečiai, ketvirtokai Marius Rodomskis ir Vaida Dankutė.

Edukaciniai užsiėmimai vyko Šiaulių apskrities P.Višinskio viešojoje bibliotekoje, įgyvendinant projektą „Šiaulių krašto lobiai: skatmenintas turinys ir gyvi liudininkai”.