Svečiuose buvęs mokinys

Vasario 24 d. projekto „Drąsinkime ateitį“ vykdymo grupė ir karjeros centras pakvietė mokinius susitikti su buvusiu abiturientu Vilniaus universiteto Orientalistikos centro dėstytoju Vyčiu Siliumi. Svečias įdomiai pasakojo apie savo filosofijos, kiniečių kalbos studijas Lietuvoje, Kinijoje, Havajuose, mokė kiniečių rašto, aiškino hieroglifų prasmę, ryšį su kinų filosofija, supažindino su Vilniaus universiteto Orientalistikos centro parengtomis programomis 2014 metams, pasakojo apie mainų projektus, galimybes mokytis Rytų Azijos šalyse.

Vytis palinkėjo būti drąsiais renkantis studijas, patarė mokytis kitų užsienio kalbų, ne tik anglų, nes jos bet kokios profesijos žmonėms atveria vartus į pasaulį, akcentavo, kad žmogus laimingas, kai dirba mėgiamą darbą, gali save realizuoti.

O svečių knygoje Vytis Silius užrašė Konfucijaus žodžius „Mokytis ir karts nuo karto pakartoti kas išmokta, negi tai nesmagu?“ ir padėkojo jį mokiusiems mokytojams už įskiepytą norą mokytis.

„Atsiliepimai tik patys geriausi. Buvo įdomu klausyti, net truputį išmokome kinų hieroglifų, o tai yra didelis pliusas bendram išprusimui. Labai džiugu klausyti tokių žmonių, kurie jaučia malonumą tam apie ką kalba. Manau, šis žmogus įkvėpė visiems klausiusiems drąsos siekti vis daugiau, nes viskas yra įmanoma”. Aistė, IV kl.

„Svečias paliko labai gerą įspūdį, paskaita buvo labai įdomi, tikrai turiningai praleista valanda. Matosi, kad žmogus turi dėstymo patirties, nes tokią sudėtingą kalbą kaip kinų, jis sugebėjo paversti visai aiškiai suprantamu dalyku. Aš likau labai patenkinta…”. Evelina, IV kl.

„Labai nuostabus pristatymas,  labai sudomino ir iš tikrųjų labai gerai paaiškino apie kinų kalbą. Šis pristatymas – išskirtinis. Tikrai labai patiko”… . Lukas, III kl.

„Buvo labai įdomu ir naudinga. Vis dar atsimenu keletą hieroglifų bei naudingus svečio patarimus :)”. Kristina, IV kl.

„Mano manymu, svečias yra gan įdomus žmogus: jis moka sudominti, žino kas yra mums aktualu. Pristatymas tikrai privertė susimąstyti apie išvykimą mokytis užsienyje, ypač į Rytų Aziją”.  Mantas, III kl.

„Labai patiko, buvo neįprasta ir įdomu”. Iveta, III kl.