Kodėl verta likti Lietuvoje: tikroji emigracijos kaina

Sausio 31 d. trečių klasių mokinių grupė dalyvavo paskaitoje “Kodėl verta likti Lietuvoje: tikroji emigracijos kaina”. Diskutavo, kas lietuvius skatina emigruoti? Kokios yra emigracijos pasekmės? Kada nuostoliai šalies ekonomikai yra didžiausi? Ar įmanoma šį plintantį mūsų šalyje „virusą“ sustabdyti? Informacinį apžvalginį pranešimą skaitė ir aktyvią diskusiją vedė Šiaulių Universiteto Ekonomikos katedros lekt. dr. Kristina Matuzevičiūtė. Paskaita vyko gimnazijos Karjeros centre.

“Paskaita patiko, nes dėstytoja labai aiškiai išsakė mintis ir pasakė svarbiausią informaciją. Diskutavome klausimu, ar verta likti Lietuvoje, išsakėme savo mintis, žinoma, mūsų nuomonės nesutapo, nes vieni mano, kad verta, o kiti, kad neverta likti Lietuvoje. Priėjome prie tokios išvados, kad, jei nori emigruoti iš Lietuvos, reikia gerai įvertinti pragyvenimo galimybes kitoje šalyje”. Kristina, III kl.

„Paskaita buvo apie emigraciją ir ar verta emigruoti. Buvo rodomi grafikai ir statistikos apie kitas šalis ir palyginimai su Lietuvos dabartine situacija. Mano išvada, kad nėra ten „aukso kasyklos“ kitose šalyse, bet nėra ir vien blogybės ten…”. Vincentas, III kl.