Gimnazistai susitikime su Liūdnais Slibinais

Spalio 3 d. I-IV klasių gimnazistai Šiaulių apskrities P. Višinskio viešojoje bibliotekoje susitiko su muzikos grupe „Liūdini slibinai”.

Grupės gerbėjai, šalkauskiečiai, sveikino „Liūdnus slibinus” su 5-uoju gimtadieniu, kalbėjosi prie puodelio arbatos, klausėsi grupės gyvai atliekamų dainų. Domėjosi, iš kur kilo grupės pavadinimas, logotipas, kokia buvo kūrybinio kelio pradžia ir kas paskatino tokiam netradiciniam muzikiniam nuotykiui? Ką Slibinams reiškia knyga? Kaip jie pasirenka tekstus? Ir dar keletas draugiškų klausimų…

Pavyzdžiui, paklausti, ar neserga „žvaigždžių liga“, visi tam pritarė. Slibinų protu vadinamas Vaidas Kublinskas pridūrė: „Sergu. Bet išgeriu vaistų, paguliu lovoje ir vėl esu sveikas.“ O grupės siela (Dominykas Vaitiekūnas) ir širdis (Aistė Lasytė) su džiaugsmu tarė: „Maloniausia liga, kokią galima prasirgti! Mums ji labai patinka…“

Nuotraukos Giedriaus Baranausko.

„Susitikimas labai patiko, labai šiltai, smagiai pasisėdėjome. Sužinojau kai ką naujo apie mėgstamą grupę. Įsitikinau kiek daug reikia dirbti, kad gautum pripažinimą”. Karolina, I kl.

„Susitikimas su „Liūdnais slibinais“ paliko labai gerą įspūdį! Pačios grupės nariai pasirodė labai šilti ir jaukūs. Nors nesidomėjau jų atliekama muzika anksčiau, tačiau po šio susitikimo „Liūdnų slibinų“ gerbėjų ratą papildė dar vienas žmogus. :)”. Aistė, III kl.

„…grupės nariai buvo labai nuoširdūs, paprasti. Šis susitikimas man paliko tikrai gerą įspūdį ir dėkoju jiems už atrastą laiką ir atvirumą”. Monika, III kl.

„Valanda, skirta mums, šalkauskiečiams, prabėgo nejučia. Nors Liūdni Slibinai šiuo metu yra tikrai populiari grupė Lietuvoje, atrodė, kad bendravome lyg draugai – prie arbatos puodelio, pyrago, šiltai ir jaukiai. Labai laukiame kitų susitikimų su šiomis įdomiomis ir išskirtinėmis asmenybėmis. Bei dar kartą garsiai sakome šūkį, kuriuo prasideda kiekvienas gimtadienio koncertas – 5 KARTUS RALIO!”. Gustė, II kl.