Karjeros centro renginiai iki 2014 m.

Visi PIT’o renginiai iki 2014 m.

2012 – 2013 m.m. vykę renginiai:

Birželio 20 d. ir 25 d. IV klasių gimnazistai, lydimi karjeros koordinatorės Dovilės Gulbinskienės, lankėsi Bendrojo priėmimo punkte ir konsultavosi Bendrojo priėmimo ir priėmimo į Šiaulių universitetą klausimais.

Punktas dirba Šiaulių universiteto bibliotekoje (Vytauto g. 84), 409 kab. nuo 9 iki 16 val. (šeštadieniais ir sekmadieniais nedirba).

Bendrojo priėmimo ir priėmimo į Šiaulių universitetą klausimais konsultuoja Karjeros centras (Vilniaus g. 88, Šiauliai), tel. (8 ~ 41)  595 755, faksas (8 ~ 41) 595 809, el. p. studijuok@su.lt


Birželio mėn. II klasių gimnazistų grupės lankėsi Šiaulių universitete ir dalyvavo paskaitoje ,,Kaip savo pristatymu sudominti auditoriją“, kurią skaitė Edukologijos fakulteto prodekanė Jurgita Smilgienė ir praktiniame užsiėmime „Savęs pažinimas“, kurį vedė Šiaulių universiteto Karjeros centro konsultantė Dovilė Lukšienė.

„Man patiko. Sužinojau ką reikia daryti, kad sudominti auditoriją. Kaip elgtis, rengtis, stovėti ir kaip laikyti rankas kalbant prieš auditoriją”.
Rasa, II kl.

“Paskaita Šiaulių Universitete „Kaip savo pristatymu sudominti auditoriją?“ buvo įdomi ir labai informatyvi. Sužinojome kaip reikia kalbėti prieš auditoriją ir kokių klaidų stengtis nedaryti. Gavome daug naudingų patarimų, kurie mums pravers”.
Beata, II kl.

“Savęs pažinimo užsiėmimas labai patiko, atlikome praktines užduotis, sužinojome, kodėl svarbu save pažinti renkantis profesiją ir į ką labai reikėtų atkreipti dėmesį”.

Nuoširdžiai dėkojame prodekanei Jurgitai, karjeros konsultantei Dovilei ir visiems užsėmimuose dalyvavusiems gimnazistams.


GIMNAZISTAMS PRISTATYTOS VERSLO GALIMYBĖS LIETUVOJE

Gegužės 22 d. 17 val. gimnazijos aktų salėje vyko nevyriausybinės tarptautinės jaunimo organizacijos „JCI (Junior Chamber International – Tarptautiniai jaunimo rūmai) Šiauliai“ renginys „Verslo galimybės Lietuvoje“, kurio tikslas – suteikti žinių jaunimui apie verslo steigimą, paskatinti jų verslumą, pasidalinti sėkmės istorijomis. Renginį vedė „JCI Šiauliai“ kandidatės Živilė Savickaitė ir Lina Gumbakytė. Renginyje dalyvavo Šiaulių miesto vyresniųjų klasių mokiniai, karjeros koordinatoriai, konsultantai.

Verslo galimybes Lietuvoje pristatė ir savo sėkmės istorijas pasakojo trys verslo atstovai: Gintaras Ignatavičius („Mokymų akademijos“ įkūrėjas, vadovaujantis konsultantas, ugdymo ir vadovavimo praktikas, pardavimo, lyderystės bei oratorystės mokymų treneris), Gustė Karkalaitė – Pocevičienė („Cocone“ savininkė, portalo „Vaiko kambarys“ įkūrėja, vyriausioji redaktorė. Meninio projekto „Moytoy“ įkūrėja. Viena iš laidos „Atgal i vaikystės miestą” vedėjų) bei Dalius Pocevičius (restoranų tinklo „Sushi Express“ vienas įkūrėjų bei bendrasavininkų). Apie teisines galimybes pradedantiems verslą pasakojo Magdutė Mituzienė (Šiaulių darbo rinkos mokymo centro specialybės mokytoja).


PRISTATYTA HUMANITARINIŲ MOKSLŲ STUDIJŲ SRITIS

Gegužės 21 d. gimnazijoje viešėjo Šiaulių universiteto humanitarinio fakulteto dėstytoja Jūratė Žukauskienė ir baigiamojo kurso studentė, buvusi šalkauskietė, Justina Jonaitytė, kurios tikslinei gimnazistų grupei pristatė studijų programą – anglų filologiją. Gimnazistai sužinojo apie stojimo sąlygas, karjeros galimybes.

“Galiu pasakyti, kad pristatymas buvo įdomus. Man visuomet patinka šiltas bendravimas, o šiandien būtent taip ir buvo. Jokio diskomforto ar kreivų žvilgsnių nejutome, todėl buvo malonu sėdėti ir klausytis. Kalbant apie pačias studijas, supratau, kad reikia eit tuo keliu kuriuo noriu, nes, kad ir atrodo šiais laikais toks paprastas ir nebelabai reikalingas dalykas- anglų filologija, kur jau beveik visi galime susišnekėti, gali praversti ir padėti susikurti sau gerą ateitį…”
Aistė, III kl.

“Sužinojau apie mainų programas su įvairiomis šalimis, ko mokomasi pirmais studijų metais, sužinojau apie veiklą po studijų. Suteikė informacijos, kur būtų galima dirbti baigus šias studijas…”
Ernesta, III kl.


Dešimtokai pamokas iškeitė į praktiką

Šių metų gegužės 6-10 dienomis 30 Šiaulių dešimtokų dalyvavo Moksleivių praktikos savaitėje. Šį projektą organizavo neformalaus ugdymo organizacija “Sėkmės mokykla“ bei Ugdymo karjerai konsultantės Gabija Morkūnaitė ir Vaida Godelienė. Praktikos savaitės metu moksleiviai turėjo galimybę semtis patirties įvairaus profilio sėkmingai veikiančiose Šiaulių įmonėse bei organizacijose. Perėję kelis atrankos etapus, projekte dalyvavo ir mūsų gimnazijos antrokai: Gustinas Alubickas, Agnė Petrilionytė, Emilija Kavaliauskaitė, kurie savo praktikas atliko kepyklėlėje “Kavakuki”, “UAB Rūta”, ŠU Gamtos mokslų fakultete.

Apie tai, kaip jiems sekėsi, kas patiko, kokie buvo lūkesčiai, ar praktika padėjo apsispręsti dėl ateities planų, kokios patirties įgijo ir ar praktikoje norėtų dalyvauti antrąkart, gimnazijos bendruomenei pristatė gegužės 23 d.


Gegužės 15 d. IV klasių 95 gimnazistai dalyvavo informaciniame susirinkime apie bendrąjį priėmimą į Lietuvos aukštąsias mokyklas 2013 m. Išsiaiškino, kaip pildomas prašymas, kokie keliami reikalavimai, norint pretenduoti į valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas vietas ir ką reiškia studijos su stipendija bei tikslinės studijos. Sužinojo bendrojo priėmimo datas, stojimo etapus.

Susirinkimą vedė Šiaulių universiteto Karjeros centro direktorė Lina Bivainienė.


Pristatytos medicinos studijos

Gegužės 6 d. gimnazijoje lankėsi buvusi šalkauskietė, dabar Vilniaus Universiteto medicinos studijų programos I kurso studentė, Ugnė Paulauskaitė, kuri II-IV klasių mokiniams pristatė medicinos studijas Vilniaus universitete.

“Susitikimas su buvusia mūsų mokyklos mokine buvo labai įdomus ir įkvepiantis, juk nedažnai gali išgirsti asmeninę ir realybę atspindinčią nuomonę iš žmogaus, besimokančio tave dominančios specialybės. Ugnė papasakojo ne tik apie patį Vilniaus Universiteto medicinos fakultetą, bet ir palygino VU ir LSMU medicinos studijas, kuo jos skiriasi. Man šis susitikimas padėjo susidaryti nuomonę apie medicinos studijas…”
Karolis, II kl.

Nuoširdžiai dėkojame Ugnei už labai įdomų, informatyvų ir naudingą pristatymą bei visiems dalyvavusiems gimnazistams.


Gegužės 6 d. II-IV klasių gimnazistai, ketinantys rinktis teisės studijas, dalyvavo susitikime su teisininku, politiku, buvusiu teisingumo ministru, teisėtyrininku, ekonomistu Remigijumi Šimašiumi ir diskutavo tema: „Ar verta rinktis teisininko profesiją?“.

„Susitikimas su buvusiu teisingumo ministru buvo įdomus ir informatyvus, sužinojome ne tik apie teisę, teisininko darbą, tačiau gavome ir kitų praktiškų patarimų, padėsiančių mums ateityje, ypač, renkantis savo ateities kelią”
Karolis, II kl.

„Protingas žmogus. Labai patiko, kad nenuvertina kitų alternatyvų (metus pagalvoti, padirbti kur nors), neaukština universiteto, tarsi tai būtų vienintelė išeitis žmogui, ką daryti toliau. Jis nepasakė tiksliai, ką reiktų daryti ir kodėl reiktų rinktis teisę, nes kiekviena profesija turi ir pliusų, ir minusų. Svarbiausia – atsakyti sau į tokį klausimą: ar aš noriu daryti tai, kas man patinka, ar tai – kas madinga?”
Deivyda, IVkl.

“…išgirdau buvusio teisingumo ministro nuomonę apie profesijos pasirinkimą. Šis susitikimas privertė mane dar kartą apgalvoti, kokiais motyvais vadovaujuosi rinkdamasis profesiją ir ar jie yra svarūs. Supratau, kad noriu studijuoti teisę…”
Aistis, IV kl.


Gimnazistai TECHNOLOGIJOS FAKULTETE Šiaulių universitete

Balandžio 25 d. gimnazistai lankėsi Šiaulių universitete Technologijos fakultete. Doc. Dr. E. Paliulis gimnazistams pristatė studijų programas, įvardijo, kas turi įtakos profesijos pasirinkimui ir kaip teisingai ją pasirinkti (pvz., įsiklausyti į save, įvertinti perspektyvą, įvertinti gyvenamą vietą ir kt.), paaiškino gimnazistams, ką reiškia profesija, specialybė ir specializacija.

Mokiniai sužinojo apie IT profesijos perspektyvas. Gimnazistai dalyvavo ir aktyviose veiklose:

  • Robotų konstravimas ir valdymas,
  • Žvilgsniu/mintimis valdomas kompiuteris,
  • Kas yra automatinis valdymas,
  • Mechaninių objektų kūrimas virtualioje aplinkoje,
  • Programinis frezavimas ir tekinimas.

Susitikimo akimirkos


Gimnazistai ATVIRŲ DURŲ DIENOJE

Šiaulių apskrities vyriausiame policijos komisariate

Balandžio 23 d. tikslinė I-IV kl. gimnazistų grupė dalyvavo atvirų durų dienos renginyje jaunimui, siejančiam savo ateitį su teisėtvarka, kuris vyko Šiaulių apskrities vyriausiame policijos komisariate.

Gimnazistai sužinojo priėmimo sąlygas į Lietuvos policijos mokyklą ir Mykolo Romerio universitetą. Buvo pristatytas policininko psichologinis portretas, policijos veikla, technika ir ginkluotė, kinologo ir policininko profesija; pristatyta savanoriško saugos būrio veikla. Savo parengtą programą demonstravo ir kinologai. Kinologas A. Petrošius su tarnybiniu šunimi Natu parodė prisistatymo programą, kurios metu tarp susirinkusių moksleivių ieškojo narkotinių medžiagų.

Daugiau informacijos apie stojimo sąlygas į Lietuvos policijos mokyklą Klaipėdoje, rasi čia: http://lpm.policija.lt/lt/pradzia

Į Mykolo Romerio universitetą: http://www.mruni.eu/lt/busimiems_studentams/bakalauro_studijos/

Dėkoju visiems dalyvavusiems


Gimnazistai Šiaulių apskrities Povilo Višinskio bibliotekoje

Balandžio 18 d. I klasių gimnazistų grupė viešėjo Šiaulių apskrities Povilo Višinskio bibliotekoje. Tikslas – susipažinti su bibliotekininko profesija ir biblioteka.

Gimnazistai ekskursijos metu sužinojo, kada ir kaip buvo įkurta biblioteka ir kodėl ji pavadinta Povilo Višinskio vardu. Susipažino su bibliotekos naudojimosi sistema, naujovėmis. Sužinojo, jog iš viso bibliotekoje dirba 90 darbuotojų bei kokias funkcijas atlieka bibliotekininkas, skaitmenininkas; lankėsi abonemente, skaityklos zonoje (interneto, muzikos, Amerikos, periodikos skaityklose) bei archyve. Labai patiko ir daug emocijų sukėlė žaisloteka.

Ekskursiją vedė bibliotekos abonemento skyriaus vedėja Inga Liekmanienė

Nuoširdžiai dėkojame vedėjai I. Liekmanienei už puikią, informatyvią ir naudingą pažintinę ekskursiją bei visiems joje dalyvavusiems gimnazistams.

Akimirkos


GIMNAZISTAMS PRISTATYTA Generolo Jono Žemaičio LIETUVOS KARO AKADEMIJA

Balandžio 8 d. gimnazijoje viešėjo Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos I kurso studentas, buvęs šalkauskietis, Tautvydas Jaškūnas. Jis II-IV klasių gimnazistams pristatė Lietuvos karo akademiją; pateikė bendrą studijų informaciją, t.y. atrankos į LKA etapus, stojimo ir studijų sąlygas, supažindino už ką skiriami papildomi balai, kokie yra fizinio parengimo normatyvai. Gimnazistai sužinojo apie reitingavimo sistemą, stipendijas, apie įsidarbinimą. Buvo pristatytos kariūnų institucijos: Kariūnų taryba, Kariūnų garbės teismas. Gimnazistai sužinojo, kaip rengiamas pėstininkų būrio vadas.

Dėkojame Tautvydui Jaškūnui ir visiems dalyvavusiems


GIMNAZISTAMS PRISTATYTA ŠIAURĖS LIETUVOS KOLEGIJA

Balandžio 9 d. gimnazijos karjeros centre vyko susitikimas su Šiaurės Lietuvos kolegijos atstove, kuri III klasių mokinių grupei pristatė kolegiją ir studijų programas: kompiuterinių tinklų administravimo studijų programą, multimedijos technologijas, renginių verslo vadybą, finansinių institucijų ekonomiką, teisę.

Supažindino su stojimo sąlygomis, mokymosi galymybėmis, mokymosi baze.

Dėkojame atstovei ir susitikime dalyvavusiems gimnazistams

Daugiau informacijos apie kolegiją ir studijų programas rasite čia: http://www.slk.lt


SPECIALUS UGDYMO KARJERAI UŽSIĖMIMAS

„Darbo pokalbis. Įsidarbinimo dokumentų rengimas”

Balandžio 8 d. III-IV klasių gimnazistų grupei vyko specialus ugdymo karjerai užsiėmimas-paskaita tema: „Darbo pokalbis. Įsidarbinimo dokumentų rengimas”, kurį vedė Šiaulių teritorinės darbo biržos, Jaunimo darbo centro vyr. specialistė Edita Jocienė. Gimnazistai sužinojo, kaip teisingai parašyti savo CV: išdėstymo tvarką, CV rašymo klaidas. Išgirdo patarimus, kaip rašyti motyvacinį laišką. Sužinojo, kas lemia pokalbio dėl darbo sėkmę ir ko darbdavys tikisi iš jaunimo. Gimnazistams buvo pristatyti darbo paieškos būdai, darbo pasiūlymai mokiniams.

Dėkojame vyr. specialistei E. Jocienei ir užsiėmime dalyvavusiems gimnazistams


Balandžio 3 d. Tarptautinę teisės ir verslo aukštąją mokyklą pirmokams pristatė pirmo kurso studetė, buvusi šalkauskietė, Ingrida Domeikytė. Studentė papasakojo mokiniams apie studijuojamą specialybę – Vizualinę komunikaciją. Gimnazistai sužinojo, kam skirta ši studijų programa, kokių dalykų mokomasi, kiek trunka studijos, kur atliekama praktika bei kur gali dirbti baigęs studijas vizualinės komunikacijos specialistas.

Daugiau informacijos apie aukštąją mokyklą ir siūlomas studijų programas rasite: http://www.ttvam.lt

Dėkojame Ingridai


Kovo 22 d. gimnazijoje viešėjo žurnalistas, literatūrologas, Lietuvos žurnalistų sąjungos esperantininkų klubo pirmininkas Audrys Antanaitis. Pagal projektą „AKIM“ („Aukštosios kultūros impulsai mokykloms“) jis vedė gimnazistams netradicinę pamoką „Žurnalistika. Kas tai? Kaip patraukti skaitytoją/ klausytoją/ žiūrovą?“. Svečias pasidalino mintimis apie savo darbą radijo stotyse, papasakojo susirinkusiems apie žurnalisto darbo linksmąsias puses ir sunkumus, diskutavo su mokiniais apie žurnalisto darbo etiką, aptarė asmenybės savybes, kurios reikalingos ruošiantis tapti žurnalistu.Read More

Užsiėmimo dalyvius labai sudomino ir žurnalisto A. Antanaičio pasakojimas apie esperanto kalbą, jos galimybes. Daugelis pirmą kartą gyvai klausėsi esperanto kalbos (žurnalistas ja padėkojo už dėmesį užsiėmime) bei patys pabandė ištarti keletą frazių. Susitikimas su žurnalistu, literatūrologu A. Antanaičiu buvo paskutinis (aštuntasis) užsiėmimas pagal projektą „Aukštosios kultūros impulsai mokykloms“, kuris, kaip ir visi prieš tai vykę, buvo įdomus, prasmingas ir naudingas.

Susitikimas su žurnalistu A. Antanaičiu


RENGINYS „Atrask save profesijų pasaulyje – 2”

Kovo 22 d. IV klasių gimnazistų grupė dalyvavo Šiaulių universiteto Socialinės gerovės ir negalės studijų fakulteto 5 specialybių dienos renginiuose: “Atrask save profesijų pasaulyje – 2”. Gimnazistams buvo pristatytos specialybės: kineziterapija, logopedija, judesio korekcija, socialinė pedagogika, sveikatos edukologija, socialinė reabilitacija. Mokiniai galėjo išbandyti specialybes “ant savo kailio”, dalyvauti netradicinėje paskaitoje “Kaip atrasti save profesijų pasaulyje?”, norientieji – fotosesijoje; buvo atliekami nemokami masažai, procedūros, saves išbandymai ir galios matavimai.

Daugiau apie fakultetą ir studijų programas, rasi čia: http://www.su.lt/sgnsf/stojantiesiems/stojantiesiems


Kovo 20 d. gimnazijos Karjeros centre, IV klasių gimnazistų grupei vyko mokymai: „Kaip susikaupti? Nerimo ir streso įveikos būdai”. Mokymus vedė Šiaulių miesto pedagoginės psichologinės tarnybos specialistė, karjeros konsultantė Audra Bardauskienė.

Dėkojame psichologei ir mokymuose dalyvavusiems gimnazistams.

Akimirkos


ŠU KARJEROS DIENOS 2013

“Kad pasisektų, jūsų sėkmės noras turi būti didesnis, negu jūsų nesėkmės baimė”. (Bill Costly)

Kovo 21 d. III klasių gimnazistų grupė lankėsi Šiaulių Universiteto “Karjeros dienose 2013” ir dalyvavo seminare „Mano karjeros kelias“. Seminarą vedė ir apie savo karjeros kelią pasakojo verslo veiklos ir rinkodaros vadovas Mindaugas Kryžanauskas. Po vadovo pasisakymo

Šiaulių universiteto Karjeros centro direktorė Lina Bivainienė pasiūlė seminaro dalyviams atlikti praktinę užduotį: “Savęs pažinimas, tikslo išsikėlimas, mokymosi plano sudarymas” ir pagalvoti kiekvienam apie save: t.y. apie savo norus, poreikius, vertybes, ką geriausiai sekasi atlikti, ko dar reikia išmokti, kaip ir kur galima tai padaryti, suformuluoti savo tikslą ir t.t.

Seminare gimnazistai išgirdo sėkmės istoriją, sulaukė nemažai patarimų, pamokymų dėl savo karjeros kelio rinkimosi; plėtojo savęs pažinimo, karjeros planavimo kompetencijas.

Akimirkos


GIMNAZISTAI „PROFESIJŲ MUGĖJE”

Kovo 21 d. (ketvirtadienį) II klasių gimnazistų grupė dalyvavo

Šiaulių profesinio rengimo centro surengtame profesinio informavimo renginyje „Profesijų mugė 2013”, kuri vyko Technologijų skyriuje: „apžiūrėjome skyrių, supažinome su Šiaulių profesinio rengimo centre siūlomomis specialybėmis (jų net 50), stojimo bei mokymosi sąlygomis, trukme. Dalyvavome Šiaulių regiono jaunimo meno festivalyje „Mes PROF’ai”, apžiūrėjome, profesijų mugės metu pristatomus pačių mokinių pagamintus darbus…”.

Akimirkos


SVEČIUOSE VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETAS

Kovo 18 d. (pirmadienį) gimnazijoje svečiavosi Vytauto Didžiojo universiteto komanda: doc. dr. Aidas Perminas ir trys studentės, tai – Justina Kubiliūtė, Evelina Revuckaitė, Laima Penekaitė.

Justina ir Evelina, II-IV klasių gimnazistų grupei, pristatė VDU studijų programas, priėmimo tvarką, mokymosi galimybes, studentišką gyvenimą.

Studentė Laima tiems, kurie domisi medijų studijų programa, vedė praktinį užsiėmimą-paskaitą (kompiuterių klasėje) “Medijų menas – kas tai?”.

Doc. dr. Aidas Perminas IV klasių gimnazistų grupei vedė užsiėmimą: “Stresas ir jo įveikimo bei valdymo būdai”.

“Užsiėmimas apie stresą labai patiko. Sužinojau kaip valdyti stresą. Egzaminų baimę lyginome su kitomis baimėmis, todėl ji sumažėjo. Taip pat sužinojau būdų kaip atsipalaiduoti. Šis užsiėmimas buvo tikrai naudingas”. Lina, IV kl.

“Užsiėmime apie stresą patiko viskas, nes užsiėmimo vedėjas labai gerai moka sudominti klausytojus, tad ta pamoka neprailgo. Manau, kad man ateityje pravers tai, ką aš išgirdau dalyvaudama užsiėmime, nes vedėjas pateikė patarimų, kaip save nuraminti stresinėje situacijoje” . Dovilė, IV kl.

“Užsiėmimas apie stresą labai patiko, buvo malonu bendrauti, dėstytojas sugebėjo visus sudominti. Papasakojo išties paprastų dalykų, kartais su humoru, apie kuriuos net nebuvome pagalvoję. Atlikome ir praktinę užduotį – mokėmės atsipalaiduoti. Manau, kad laiką praleidau naudingai, supratau, kad dalykai, kurie man kelia stresą, iš tiesų nėra tokie baisūs, yra daug sunkesnių akimirkų gyvenime”. Odeta, IV kl.

“Užsiėmimas patiko, padėjo ne taip jaudintis dėl artėjančių egzaminų, taip pat padėjo suprasti, kad gyvenime yra daug baisesnių dalykų, nei egzaminai, dėl kurių mes šitaip jaudinamės. Buvo įdomu atlikti pratimus, kuriuos pravedė paskaitoje, sužinojau, kad jeigu kiekvieną rytą nueitume po šaltu dušu, tada visa diena būtų daug lengvesnė ir patys jaustumėmės daug geriau. 🙂 Iš paskaitos pasimokiau, kad paprasčiausiai nereikia labai jaudintis dėl tam tikrų dalykų ir stengtis valdyti savo jausmus ir emocijas”.

Nuoširdžiai dėkojame svečiams ir užsiėmimuose dalyvavusiems gimnazistams.

Daugiau informacijos apie VDU rasite: http://www.vdu.lt/lt/studijos/vdu-moksleiviams

Akimirkos

Karjeros koordinatorė
D. Gulbinskienė


Šiaulių universiteto Karjeros centro direktorė Lina Bivainienė III klasių gimnazistams pristatė geriausiai vidurinio ugdymo programą baigusiųjų eilės sudarymo 2014 metais tvarkos aprašą, t.y., kas laukia stojančiųjų 2014 metais, kokie yra pagrindiniai ir papildomi kriterijai, stojant į vieną ar kitą studijų pogramą. Paaiškino, kaip vykdomas bendrasis priėmimas, kaip pildomas bendrojo priėmimo prašymas.

Dėkojame Šiaulių universiteto Karjeros centro direktorei Linai Bivainienei ir susitikime dalyvavusiems gimnazistams.

Karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė


Kovo 7 d. II-IV klasių gimnazistų grupė dalyvavo Mykolo Romerio universtiteto pristatyme. Karjeros vadybininkė, Jurgita Jarmalytė, buvusi šalkauskietė, gimnazistams pristatė priėmimo į MRU sąlygas, studijų bei profesinės karjeros galimybes, supažindino su visomis studijų programomis: teise; viešąja politika ir vadyba; policijos veikla; psichologija ir kt., supažindino su jungtinėmis studijų programomis ir jų teikiamomis galimybėmis, nauda.

Pristatė akademijas moksleiviams (jaunojo finansininko, teisininko, lyderystės ir kt.), kurios yra nemokamos ir suteikia galimybę išmėginti tam tikrą specialybę, ne tik sužinoti daugiau apie ją, bet ir įsitikinti ar norėtųsi ateityje studijuoti būtent tai.

Aktyviausiems, susitikime dalyvavusiems gimnazistams, buvo įteikti prizai.

Dėkojame karjeros vadybininkei J. Jarmalytei ir susitikime dalyvavusiems gimnazistams.

Daugiau apie studijų programas, jų aprašus ir konkursinio balo sandarą rasite čia: https://stdb.mruni.eu/siulomu_programu_sarasas.php?l=lt

Akimirkos

Karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė


Kovo 5 d. Karjeros centre vyko susitikimas su Vytauto Didžiojo universiteto Psichologijos specialybės ketvirto kurso studente Roberta Petkevičiūte, kuri III klasės gimnazistų grupei pristatė psichologijos studijas Vytauto Didžiojo universitete. Gimnazistai daugiau sužinojo apie psichologo specialybę, psichologijos studijų kryptis, karjeros galimybes bei studento gyvenime Vytauto Didžiojo universitete.

Nuoširdžiai dėkojame studentei Robertai Petkevičiūtei bei visiems dalyvavusiems.

Susitikimo akimirkos

Karjeros koordinatorė Jolita Krūmienė


Kovo 1 d. III klasių gimnazistų grupė lankėsi Šiaulių universitete Socialinių mokslų fakultete. Tikslas – susipažinti su studijų programomis, mokymosi galimybėmis, perspektyvomis. „Ekskursijos metu apžiūrėjome auditorijas, biblioteką, plačiau susipažinome su ekonomikos studijų programa, ją pristatė ketvirtakursiai studentai, buvę šalkauskiečiai – Tautvydas Milaknis ir Justinas Motiejūnas”, lektorė Alma Mačiulytė-Šniukienė, Doc. Dr. Diana Cibulskienė, Socialinės partnerystės centro direktorė, R. Toleikienė. „Sužinojome, ką veikia ekonomistas, kokiomis savybėmis, būdo bruožais jis turi pasižymėti…”.

Lekt. Alma Mačiulytė – Šniukienė pakvietė gimnazistus dalyvauti „Darbo ekonomikos“ paskaitoje.

Socialinių moklsų fakulteto prodekanė, lekt. dr. Milda Damkuvienė pristatė naują studijų programą – Darnaus verslo ekonomiką, kuri suteikia galimybę būsimiesiems studentams studijuoti tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje (Vroclove).

Akimirkos

Dėkojame už naudingą susitikimą.

Karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė


Vasario 28 d. I kl. gimnazistų grupė lankėsi Šiaulių universiteto Socialinių mokslų fakultete. Mokiniai turėjo galimybę pasivaikščioti po fakultetą, apsilankyti neseniai renovuotoje universiteto bibliotekoje, susipažinti su žymiausiais SMF absolventais bei sudalyvauti interaktyvioje paskaitoje „Karjeros planavimo subtilybės“, kurią vedė lektorė Rita Toleikienė bei antro ir trečio kurso viešojo administravimo studentės, baigusios Stasio Šalkauskio gimnaziją.

Nuoširdžiai dėkojame lektorei R. Toleikienei, studentėms ir susitikime dalyvavusiems gimnazistams.

Susitikimo akimirkos

Karjeros koordinatorė Jolita Krūmienė


Vasario 20 d. II-IV kl. gimnazistų grupė lankėsi Šiaulių universiteto Menų fakulteto Dizaino katedroje. Tikslas – susipažinti su dizaino katedros kuruojamomis studijų programomis. Tai – aplinkos objektų dizainas, dailė ir dizainas, kūrybinės technologijos, taikomoji dailė ir verslas, dailė (dizaino, odos, tekstilės specializacijos). Jas gimnazistams pristatė lektorė Ieva Kavaliauskaitė ir docentas A. Kavaliauskas. „Ypač daug informacijos mums buvo pateikta apie taikomosios dailės ir verslo studijų programą, jos perspektyvas.

Ją baigus, suteikiamas dvigubas dailės ir verslo bakalauro laipsnis. Lankydamiesi odos ir dizaino studijoje, apžiūrėjome studentų darbus, susipažinome su gamybos technologijomis, o ir patys pasigaminome po dėklą raktams. Praktinis užsiėmimas buvo labai įdomus”…

Susitikimo akimirkos

Nuoširdžiai dėkojame docentui A. Kavaliauskui ir lektorei I. Kavaliauskaitei ir užsiėmime dalyvavusiems gimnazistams.


Sausio 31d. ir 16d. IV klasių gimnazistės dalyvavo ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto surengtame keturių seminarų cikle: „Globalization in today’s world” (Dr. M. Huettinger), „Patyriminiai ir interaktyvūs mokymo metodai” (vyr. lektorius A.Suchockis), „Pasaulinė finansų krizė: Kas? Kur? Kada? (Dr. A. Klimavičienė), „Kodėl emocinis intelektas šiandien toks svarbus?“ (vyr. lektorė B. Ruplytė).

Seminarų metu gimnazistės įgijo naujų ekonominių, vadybinių, komunikacijos žinių, susipažino ir pabendravo su ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto dėstytojais.

Mokinėms buvo įteikti pažymėjimai, kurie stojant į ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą pridės 0.25 balo prie stojamojo balo.

Akimirkos


Sausio 30 d. I-III klasių gimnazistų grupė įsitraukė į Sėkmės mokyklos ir ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto organizuojamą projektą „Atrask save: tiesiausias kelias svajonės link“ ir dalyvavo dviejose paskaitose apie karjeros planavimą, savęs pažinimą bei sėkmingą savo tikslo siekimą: “Savo kelio beieškant: ko nepasakys tėvai, mokytojai ir dėstytojai” bei “Aš ir mano profesija”. Gimnazistai ieškojo atsakymų į klausimus, kaip atrasti svajonių profesiją ir savo pašaukimą? Kuo aš noriu ir kuo galiu būti? Kaip sėkmingai siekti savo tikslo?…

Ačiū visiems dalyvavusiems

Gimnazijos karjeros koordinatorės


Sausio 28 d. gimnazijoje viešėjo Saulius Raila, Kauno technologijos universiteto docentas, KTU Priėmimo skyriaus vedėjas, Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) valdybos pirmininko pavaduotojas.

Susitikime dalyvavę II-IV kl. gimnazistai, sužinojo apie bendrojo priėmimo sąlygas į universitetines studijas 2013m., 2014m., konkursinio balo struktūrą; stojimo sąlygas į KTU; perspektyvias ir neperspektyvias profesijas; brandos egzaminų pasirinkimo tendencijas; mokslo sričių populiarumą, konkursą į studijų sritis, populiariausias universitetines bei kolegines studijų programas, priėmimo skaičius, norminę studijų kainą. Buvo pristatyti KTU fakultetai ir studijų programos.

Labai įdomu buvo sužinoti, kiek mūsų gimnazijos gimnazistų studijavo ir studijuoja KTU (nuo 1993 iki 2012 m.).

Akimirkos

Nuoširdžiai dėkojame Kauno technologijos universiteto docentui S. Railai ir susitikime dalyvavusiems gimnazistams.

Karjeros koordinatorė D. Gulbinskienė


Sausio 24 d. II-III klasių gimnazistų grupė dalyvavo karjeros planavimo mokymuose. Gimnazistai apibrėžė karjeros sąvoką, išsiaiškino, kaip asmeninės savybės, gebėjimai siejasi su karjera, atliko praktines užsuotis; tobulino saves pažinimo, karjeros planavimo, karjeros įgyvendinimo kompetencijas. Užsiėmimą vedė karjeros konsultantė G. Paliulienė.

Akimirkos

Ačiū dalyvavusiems.


Sausio 21 d., gimnazijos aktų salėje, vyko susitikimas su Vilniaus Gedimino technikos universiteto doc. dr. Arūnu Jaru, kuris, II-IV klasių gimnazistams, pristatė studijas universitete. Gimnazistai sužinojo apie studijų sritis, kryptis, šakas. Susipažino su studijų programomis ir specializacijomis, studijų pakopomis ir formomis, konkursinio balo sandara. Sužinojo apie naujas studijų programas: avioniką, mechatroniką ir robotiką, pramogų industrijas ir kt.

Daugiau informacijos apie studijas VGTU, programas, rasite čia: http://www.vgtu.lt/studijos/studiju-programos/26678?lang=1

Nuoširdžiai dėkojame doc.dr. Arūnui Jarui ir visiems dalyvavusiems

Karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė


Sausio 15 d., III-IV kl. gimnazistų grupė dalyvavo ugdymo karjerai užsiėmime „Įsidarbinimo dokumentų rengimas“. Mokiniai sužinojo apie darbdavių keliamus reikalavimus, mokėsi rašyti CV, sužinojo, koks yra pagrindinis motyvacinio laiško tikslas.

Užsiėmimą vedė karjeros konsultantė G. Paliulienė.


Sausio 10 d. gimnazijos aktų salėje, baigiamųjų klasių mokiniams, vyko užsiėmimas „Darbo rinka šiandien. Profesinės karjeros planavimas“. Gimnazistai sužinojo apie paklausias ir nepaklausias profesijas, kokia yra profesijos pasirinkimo formulė, ko darbdavys tikisi iš jauno žmogaus, ko reikės darbo rinkai ateityje.

Informacinį susirinkimą vedė Lietuvos Darbo biržos Šiaulių skyriaus Jaunimo užimtumo poskyrio vyriausioji specialistė Edita Jocienė.

Akimirkos

Ačiū dalyvavusiems.

Karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė


ANTROKAI ŠIAULIŲ DARBO RINKOS MOKYMO CENTRE

2012 m. gruodžio 3 d. II klasės moknių grupė lankėsi Šiaulių darbo rinkos mokymo centre. Pagrindinė centro veikla – suaugusiųjų profesinis mokymas, perkvalifikavimas, kvalifikacijos tobulinimas, vairuotojų mokymas, neįgaliųjų profesinė reabilitacija. Antrokams buvo pristatytos padavėjo-barmeno, kasininko-pardavėjo, manikiūrininko specialybės mokymo programos.

Akimirkos

Ačiū dalyvavusiems.


Gruodžio 19 d. III klasių gimnazistų grupė, lydimi karjeros koordinatorės D. Gulbinskienės, lankėsi medicininių tyrimų laboratorijoje „Medicina practica“ (Tilžės g. 139, Šiauliai). Mokiniai susipažino su laboratorija, joje atliekamais tyrimais, moderniausiomis technologijomis. Susipažino su laboratorijos gydytojo, medicinos biologo, klinikos laboranto profesijomis.

„Tikrai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę iš arčiau pažvelgti į tai, kas vyksta medicinos laboratorijoje. Joje sužinojome, kaip vyksta kraujo tyrimai nuo pat pirmų žingsnelių, kai iš mūsų paima kraują, iki galutinio etapo ,kai jis patenką po specialisto mikroskopu. Taip pat turėjome galimybę išvysti kraujo ląsteles mikroskopo pagalba, o malonios darbuotojos atsakė į visus rūpimus klausimus”. Ieva, III klasė.

„Sužinojau, kaip mūsų kraujas tiriamas. Išgirdome pasakojimą kaip jis keliauja nuo paėmimo iš venos iki duomenų, kuriuos išgirstame mes. Žinoma, dabar viskas automatizuota todėl matėme aparatus, kuriuose tiriamas kraujas. Besidomintiems medicina ši pažintinė ekskursija, manau, davė daug naudos”. Monika, III klasė.

Akimirkos


Lapkričio 22 – gruodžio 13 dienomis I klasių mokinių grupė dalyvavo užsiėmimų cikle „Ugdymas karjerai“. Keturių užsiėmimų metu mokiniai stiprino savęs pažinimo kompetencijas, gilinosi į savo asmenybės savybes, interesus, gabumus ir vertybes, susidarė savo psichologinį portretą. Užsiėmimus vedė psichologė – karjeros koordinatorė Jolita Krūmienė.

Lapkričio 29 – gruodžio 20 dienomis antrų klasių mokinių grupė dalyvavo 4 užsiėmimų cikle „Žingsnis po žingsnio planuok savo karjerą”. Mokiniai sužinojo, kas yra karjera ir kodėl svarbu ją planuoti, kokie yra karjeros planavimo žingsniai. Atlikdami praktines užduotis, antrokai aiškinosi savo stiprybes, gebėjimus ir tobulintinas puses, sužinojo, kokią įtaką asmenybės savybės gali turėti renkantis karjeros kelią, kaip vertybės gali paveikti karjeros pasirinkimą, aiškinosi, kodėl pasiekimai ir kompetencijos yra svarbios karjeros kelyje. Sudarė savo mokymosi planą.

Užsiėmimuose gimnazistai tobulino savęs pažinimo ir karjeros galimybių pažinimo kompetencijas. Juos vedė karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė.

Gruodžio 19 d. Id klasės mokinių grupė dalyvavo užsiėmime „Karjeros planavimas“. Užsiėmimo metu mokiniai diskutavo, kas yra karjera, kada ji prasideda, kiek laiko trunka, vyko praktiniai užsiėmimai. Užsiėmimą vedė karjeros konsultantė Giedrė Paliulienė.

Ačiū aktyviausiems.


2012 m. gruodžio 20 d. Ib klasės mokinių grupė, lydima gimnazijos karjeros koordinatorės Jolitos Krūmienės, lankėsi Šiaulių teritorinės darbo biržos Šiaulių skyriaus Jaunimo darbo centre ir dalyvavo seminare „Profesinės karjeros planavimas“. Mokiniams buvo pristatyti karjeros planavimo žingsniai, supažindinta su profesijų barometru, pristatytos perspektyviausios profesijos.

Ačiū aktyviausiems.

Seminaro akimirkos


Gruodžio 17 d. gimnazistai, lankantys teisės pamokas, dalyvavo pažintinėje išvykoje į Šiaulių miesto apylinkės teismą. Mokiniai turėjo puikią galimybę pamatyti, kaip vyksta teismo posėdžiai, pabendrauti su teisėju.

Už geranorišką priėmimą ir bendravimą dėkojame l. e. teismo pirmininko pareigas Linai Muchtarovienei.

Mokytoja Stonytė-Margienė


Gruodžio 12 d. gimnazijos aktų salėje vyko susitikimas su Šiaulių valstybinės kolegijos atstovėmis. III kl. gimnazistų grupei buvo pristatytos 27 akredituotos studijų programos biomedicinos, fizinių, socialinių ir technologijos mokslų srityse. Pristatytas bendrasis priėmimas 2014 m., stojančiųjų atrankos kriterijai, konkursinio balo sandara, papildomų balų skyrimo kriterijai, priimtųjų į ŠVK vidutiniai konkursiniai balai, studijų trukmė.

Daugiau informacijos apie kolegiją www.svako.lt

Susitikimo akimirkos

Ačiū dalyvavusiems.

Karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė


Gruodžio 10 d. (pirmadienį) gimnazijos Karjeros centre vyko ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto studijų pristatymas. Pristatyme dalyvo II, III klasių mokinių grupės. Antro kurso studentai Aleksandras Č. ir Saulius V. gimnazistams pristatė:

  • Tarptautinio verslo ir komunikacijos, verslo vadybos, ekonomikos, politikos, finansų studijas;
  • valstybės finansavimą ir galimybę studijuoti nemokamai;
  • galimybę studijuoti anglų kalba neišvykstant iš Lietuvos;
  • dvigubą diplomą ir galimybę studijuoti užsienyje (daugiau nei 60 mainų partnerių įvairiose pasaulio šalyse).

Ačiū dalyvavusiems

Karjeros koordinatorė D. Gulbinskienė

Susitikimo akimirkos


Susitikimas su Vilniaus universiteto Tarptautinės verslo mokyklos atstove

Gruodžio 4 d. gimnazijos Karjeros centre vyko susitikimas su Vilniaus universiteto Tarptautinės verslo mokyklos atstove Egle.

VU TVM – tai aukštąjį universitetinį išsilavinimą teikianti verslo mokykla, vykdanti bakalauro ir magistrantūros studijų programas. Šios mokyklos steigėjas yra Vilniaus universitetas.

III-IV klasių gimnazistai sužinojo apie vykdomas studijų programas: Verslas ir politika (EN)Tarptautinis verslasInternational Business (EN)Tarptautinis turizmo verslasVerslo finansaiTarptautinė rinkodara ir verslo kalba bei apie planuojamas naujas studijų programas. Mokiniams buvo pristatytas studijų finansavimas, studijų aplinka ir organizavimas, įsidarbinimo galimybės.

Akimirkos

Daugiau apie mokyklą – www.tvm.vu.lt

Karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė


Lapkričio 28 d. baigėsi „Karjeros akademijos mokiniams” trijų seminarų ciklas, kuriame dalyvavo ir mūsų gimnazijos II-III klasių mokinių grupė, juos lydėjo karjeros koordinatorė D. Gulbinskienė.

„Karjeros akademija“ – tai jau antrus metus Šiaulių universiteto Karjeros centro organizuojamas seminarų ciklas, vykstantis rudens ir pavasario semestrais. Rudens semestro seminarų ciklą pradėjo ir sveikinamąjį žodį tarė Karjeros centro direktorė Lina Bivainienė. Pirmąjį seminarą „Savęs pažinimas“ vedė Karjeros centro karjeros konsultantė Dovilė Lukšienė. Seminaro metu gimnazistai sužinojo apie savęs pažinimo svarbą, turėjo progą atlikti keletą praktinių užduočių, susijusių su savęs pažinimu.Read More

Antrąjį (lapkričio 7 d.) Karjeros akademijos seminarą vedė Šiaulių universiteto Studentų atstovybės prezidentė Gabrielė Gendvilaitė. Ji mokiniams pasakojo apie ŠUSA veiklą, struktūrą, naudą studentams ir paties šios Atstovybės nariams. Prezidentei pristatyti Universiteto SA veiklą padėjo ir kitų fakultetų studentai, ŠUSA nariai. Pasisakius visiems ŠUSA atstovams, buvo žaidžiamas žaidimas, kurio tikslas skatinti mokinių tarpusavio pasitikėjimą.

Lapkričio 28 d. įvyko paskutinis Karjeros akademijos mokiniams seminaras, o jo tema buvo „Pozityvus mąstymas“. Seminarą vedė Gintaras Ignatavičius, „Mokymų akademijos“ įkūrėjas ir vadovaujantis konsultantas. Seminaro metu dalyviai buvo supažindinti su pozityviu mąstymu, jo svarba. Mokiniams buvo rodomi filmukai, skatinantys susimąstyti, įžvelgti pozityvumą kiekvienoje situacijoje.

Seminaro pabaigoje mokiniams buvo įteikti baigimo pažymėjimai.

Parengta pagal Šiaulių universiteto Karjeros centro pateiktą medžiagą

„ŠU Karjeros centre, šiemet visos trys paskaitos buvo įdomios, turėjome galimybę paklausinėti pačių studentų apie jų studentišką gyvenimą. Tačiau pati įdomiausia paskaita buvo trečioji, nes ją vedė labai charizmatiškas žmogus. Ir apskritai šių paskaitų metu sužinojome daug naudingų dalykų” – III kl. Gimnazistė Monika.

„Karjeros akademijoje dalyvauju ne pirmą kartą. Esu labai patenkinta, kad čia esu ir žengiu po mažą kruopelytę savo tikslo, karjeros link. Paskaitose daug ką išgirdau ir sužinojau, ko dar neteko. Visos paskaitos skirtingos, dėstytojai puikiai perduoda informaciją, todėl mums laikas „Karjeros akademijoje” tikrai neprailgsta” – III kl. gimnazistė Laura.

Akimirkos


Lapkričio 28 d. asocijuotoje Ragainės progimnazijoje – „Karjeros diena”, todėl mūsų gimnazijos karjeros koordinatorės D. Gulbinskienė ir J. Krūmienė vedė praktinius-informacinius užsiėmimus apie karjeros planavimą šios progimnazijos septintokams ir aštuntokams.

J. Krūmienė viešėjo Ragainės progimnazijoje ir vedė užsiėmimus 7a ir 7b klasėms, mūsų gimnazijoje svečiavosi aštuntokai. Jiems užsiėmimus vedė – D. Gulbinskienė.Read More

Užsiėmimų metu vyko diskusijos apie profesijas, kas yra karjera ir kada ji prasideda, kokie yra karjeros planavimo žingsniai, mokiniai atliko praktines užduotis, dirbo grupėse ir individualiai, sužinojo, kokios yra jų pačių stipriosios pusės, gebėjimai, kokias profesijas jie galėtų rinktis.

Dėkojame už aktyvumą, svetingumą ir prasmingai praleistą laiką.

Užsiėmimų su septintokais ir aštuntokais akimirkos


Profesiniai moksleivių ketinimai atvedė juos į Sveikatos priežiūros fakultetą

Lapkričio 28 d. Stasio Šalkauskio gimnazijos baigiamųjų klasių mokiniai, besidomintys biomedicinos mokslų ir socialinio darbo krypties studijomis lankėsi Šiaulių valstybinės kolegijos Sveikatos priežiūros fakultete (SPF). Apie įvairias Sveikatos priežiūros fakultete vykdomas studijų programas jiems papasakojo lektorės A. Čepienė, G. Dabkevičienė ir A. Savenkovienė. SPF dėstytojos sulaukė nemažai klausimų, susijusių su jų pasirinkta specialybe, studijų organizavimu, galimybe dalyvauti mainų programose, įsidarbinimo perspektyvomis.

Lankydamiesi vidaus ligų, anatomijos-fiziologijos, bendrosios slaugos, burnos priežiūros ir kosmetologinių procedūrų kabinetuose, socialinio darbo (ir užimtumo terapijos) auditorijose, kineziterapijos salėje, moksleiviai turėjo galimybę susipažinti su praktinio mokymo studijoms reikalingomis vaizdinėmis priemonėmis. Apsilankymo metu drauge su gimnazijos Karjeros centro koordinatore Dovile Gulbinskiene atvirai pabendrauta su slaugos, kineziterapijos, kosmetologijos studijų programose besimokančiais studentais.

Akimirkos

„Tokios edukacinės ekskursijos tikrai yra labai naudingos…“. III kl. gimnazistė – Monika

„Sakyčiau buvo naudinga, supratau kurios biomedicinos specialybės galėtų būti pasirinkimų sąraše. Taip pat patiko, kad matėme praktikos kambarius, manekenus, instrumentus, studentus atliekančius praktikas, tai padėjo labiau suvokti specialybę…“. III kl. gimnazistė – Agnė

Parengė:

Šiaulių valstybinės kolegijos
Sveikatos priežiūros fakulteto
Neformalaus ugdymo centras


Gimnazistai Šiaulių dviračių gamykloje „Baltik vairas“, Šiaulių AB spaustuvėje „Titnagas”

Lapkričio 22 d. III-IV klasių gimnazistų grupė, lydimi karjeros koordinatorės D. Gulbinskienės,  lankėsi UAB dviračių gamykloje „Baltik vairas“. Vaikščiodami po gamybines patalpas, mokiniai stebėjo dviračių gamybą: ratų gaminimą, rėmų dažymą, dekoravimą, surinkimą.

Lapkričio 27d. II-IV klasių mokiniai lankėsi Šiaulių AB spaustuvėje „Titnagas”.Gimnazistai sužinojo spaustuvės „Titnagas” istoriją, susipažino su šiuolakinės spaudos technologijomis. Vaikščiodami po gamybines patalpas matė, kaip kuriami ir gaminami laikraštiniai, komerciniai, reprezentaciniai, vienetiniai gaminiai, kaip klijuojamos knygos, įrišami kalendoriai.

Akimirkos


Karjeros centro (Pit’o) veiklų savaitės apžvalga

2012 m. lapkričio 12 d. gimnazijos Karjeros centre vyko susitikimas su edukacinės bendrovės “Kalba.lt” atstove. Susitikime dalyvavo trečių klasių gimnazistai. Mokiniams buvo pristatytos studijos užsienyje, t.y., ko reikia, norint studijuoti užsienio (Danijos, Anglijos, Olandijos ir kt.) universitetuose, į ką derėtų atsižvelgti renkantis šalį/universitetą. Daugiau informacijos apie organizaciją rasite www.kalba.lt

2012 m. lapkričio 13 d. III-IV kl. mokinių grupė dalyvavo tarptautinės organizacijos “FOX Universitetai” surengtoje “Specialybių mugėje”, kurioje susipažino su dabartine Lietuvos aukštojo mokslo sistema, priėmimo sąlygomis į aukštąsias mokyklas; apie jaunimo darbo rinkos situaciją šaindien. Mokiniai dalyvavo “Galimybių kavinėje”, kurioje dirbdami grupelėmis sužinojo apie dominančias specialybes. Daugiau informacijos apie organizaciją www.fox.lt

2012 m. lapkričio 15 d. III-IV kl. mokiniai dalyvavo studijų parodoje “SVAKO studijos gyvai: žiniuko diena”, kuri vyko Šiaulių valstybinėje kolegijoje. IV klasių mokiniai susipažino su stojimo sąlygomis į aukštąsias mokyklas 2013 m., sužinojo apie studijų programas, mokėsi skaičiuoti konkursinį balą. III klasių mokiniai dalyvavo seminaruose, praktiniuose užsiėmimuose: “Vadovauk! Komunikuok !Administruok!”, “Sužinok savo sveikatos rodiklius”, “Sveikata ir estetika”. Norintieji dalyvavo fotosesijoje. Daugiau informacijos apie kolegiją www.svako.lt

Akimirkos

Karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė


Antrokai informaciniame susirinkime „Profesinės karjeros planavimo žingsniai“

2012 m. lapkričio 7 d. II c klasės mokinių grupė lankėsi Šiaulių teritorinės darbo biržos Šiaulių skyriaus Jaunimo darbo centre (Tilžės g. 198, Šiauliai) ir dalyvavo informaciniame susirinkime – užsiėmime mokiniams. Tema –  “Profesinės karjeros planavimas”. Užsiėmimą vedė – Šiaulių skyriaus Jaunimo užimtumo poskyrio vyriausioji specialistė Edita Jocienė.

Mokiniams buvo pristatyti karjeros planavimo žingsniai, supažindinta su profesijų barometru, atliktas JOHN L. HOLLAND’O profesijos pasirinkimo testas.

Karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė


Antrokai informaciniame susirinkime „Profesinės karjeros planavimo žingsniai“

2012 m. spalio 10d. IIg, lapkričio 14 d. II f klasės mokinių grupė lankėsi Šiaulių teritorinės darbo biržos Šiaulių skyriaus Jaunimo darbo centre (Tilžės g. 198, Šiauliai) ir dalyvavo informaciniame susirinkime – užsiėmime mokiniams. Tema –  “Profesinės karjeros planavimas”. Užsiėmimą vedė – Šiaulių skyriaus Jaunimo užimtumo poskyrio vyriausioji specialistė Edita Jocienė.

Mokiniams buvo pristatyti karjeros planavimo žingsniai, supažindinta su profesijų barometru, atliktas JOHN L. HOLLAND’O profesijos pasirinkimo testas.

Karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė


Gimnazistai Šiaulių universitete

2012 m. spalio 24 d. startavo jau antrus metus Šiaulių Universiteto Karjeros centro organizuojama „Karjeros akademija mokiniams“. Ne tik pernai, bet ir šiemet mūsų gimnazistai noriai dalyvauja.

Sveikinimo žodį tarė Šiaulių Universiteto Karjeros centro direktorė Lina Bivainienė.

Net 17 I-III kl. mokinių dalyvavo pirmame seminare „Savęs pažinimas”, kurį vedė Šiaulių universiteto Karjeros centro konsultantė Dovilė Lukšienė.

„Karjeros akademiją mokiniams” sudaro trijų seminarų ciklas: „Savęs pažinimas”, „Jaunimo aktyvumas”, „Pozityvaus mąstymo svarba”. Seminarų metu gimnazistai tobulins ugdymo karjerai kompetencijas.

Karjeros akademijos uždarymo metu visų seminarų dalyviams bus išduotas baigimo pažymėjimas. Moksleiviai, išklausę visus seminarus, turės galimybę apsilankyti „Rūtos“ šokolado muziejuje!

Ačiū aktyviausiems

Karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė


Antrokai informaciniame susirinkime „Profesinės karjeros planavimo žingsniai“

2012 m. spalio 24 d. II e klasės mokinių grupė lankėsi Šiaulių teritorinės darbo biržos Šiaulių skyriaus Jaunimo darbo centre (Tilžės g. 198, Šiauliai) ir dalyvavo informaciniame susirinkime – užsiėmime mokiniams. Tema –  “Profesinės karjeros planavimas”. Užsiėmimą vedė – Šiaulių skyriaus Jaunimo užimtumo poskyrio vyriausioji specialistė Edita Jocienė.

Mokiniams buvo pristatyti karjeros planavimo žingsniai, supažindinta su profesijų barometru, atliktas JOHN L. HOLLAND’O profesijos pasirinkimo testas.

Ačiū aktyviausiems.

Karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė


2012 m. spalio 9 d. Ia, Ic, spalio 10 d. I e klasių mokiniai, lydimi karjeros koordinatorės D. Gulbinskienės ir mokytojo A. Paškausko, lankėsi Šiaulių darbo rinkos mokymo centre. Pagrindinė centro veikla – suaugusiųjų profesinis mokymas, perkvalifikavimas, kvalifikacijos tobulinimas, vairuotojų mokymas, neįgaliųjų profesinė reabilitacija. Gimnazistams buvo pristatytos padavėjo-barmeno, krautuvų vairuotojo, dekoratyvinės kosmetikos, manikiūrininko specialybės mokymo programos.

Ačiū visiems dalyvavusiems.

Akimirkos

Daugiau informacijos apie centrą – www.mokymocentras.lt

Karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė


2012 rugsėjo 20 d. III-IV kl. gimnazistų grupė lankėsi Šiaulių banke. Išvykos tikslas – susipažinti su darbo aplinka ir darbo specifika banke. Susitikimą vedė personalo departamento direktorė Ernesta Laurinavičienė, vertybinių popierių prekybos skyriaus viršininkas Rimantas Januševičius, finansinių institucijų ir atsiskaitymų departamento direktorė Vilija Meškauskienė.

Nuoširdžiai dėkojame.

Susitikimo akimirkos


Susitikimas su organizacijos „Kastu International” atstove

012 m. spalio 3 d. gimnazijoje vyko susitikimas su organizacijos „Kastu International” atstove, kuri III kl. gimnazistams pristatė organizacijos vykdomą veiklą. Mokiniai buvo supažindinti su stojimo sąlygomis į aukštąsias mokslo įstaigas Olandijoje, Danijoje, Anglijoje, Škotijoje ir Švedijoje.

Daugiau informacijos apie “Kastu International” organizaciją rasite

www.kastu.lt

Akimirkos

Ačiū visiems dalyvavusiems

Karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė


Antrokai informaciniuose susirinkimuose

2012 m. spalio 2-4 d. II d., II b., II a kl. gimnazistų grupės, lydimi gimnazijos karjeros koordinatorės D. Gulbinskienės ir klasių vadovų, lankėsi Šiaulių teritorinės darbo biržos Šiaulių skyriaus Jaunimo darbo centre (Tilžės g. 198, Šiauliai) ir dalyvavo informaciniame susirinkime – užsiėmime mokiniams tema “Profesinės karjeros planavimas”. Užsiėmimą vedė – Šiaulių skyriaus Jaunimo užimtumo poskyrio vyriausioji specialistė Edita Jocienė.

Mokiniams buvo pristatyti karjeros planavimo žingsniai, supažindinta su profesijų barometru, atliktas JOHN L. HOLLAND’O profesijos pasirinkimo testas.

Ačiū aktyviausiems.

Karjeros koordinatorė Dovilė Gulbinskienė

http://www.ldb.lt/TDB/Siauliai/Apie/Renginiai/UserDispForm.aspx?ID=2317


Įsijungta į projektą

Įsijungta į projekto “Nacionalinės mokslo populiarinimo priemonių sistemos sukūrimas ir įgyvendinimas” vykdomas veiklas (projektas finansuojamas Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšomis. PROJEKTO VYKDYTOJAS Lietuvos mokslų akademija kartu su projekto partneriais Vilniaus universitetu, Kauno technologijos universitetu, Vytauto Didžiojo universitetu, Mykolo Romerio universitetu, Šiaulių universitetu, VšĮ „Kino pavasaris“, VšĮ „Mokslas ir inovacijos visuomenei“, Lietuvos moksleivių sąjunga, Lietuvių katalikų mokslo akademija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga). Projekto tikslas – populiarinti mokslą visuomenėje, skatinti tyrėjų ir visuomenės dialogą. Projektas bus tęsiamas iki 2014 metų, per visa šį laikotarpį ketinama surengti 50 mokslo kavinių. Mūsų II-IV kl.gimnazistų grupė dalyvavo dviejose mokslo kavinėse. (Mokslo kavinės – tai iš užsienio šalių perimama geroji praktika, kai mokslininkas su moksleiviais, studentais diskutuoja ir bendrauja neformalioje aplinkoje. Tai naujas ir patrauklus būdas jaunimui ieškoti žinių apie mokslą, gyvai susitikti su tyrėjais ir mokslininkais). Pirmoji mokslo kavinė, kuri vyko kovo mėnesį, buvo skirta informacinėms technologijoms, kurią vedė mokslininkai, lektoriai Gražvydas Felinskas ir Simona Ramanauskaitė. Gimnazistus labiausiai domino mokslininkų mintys apie dirbtinį intelektą, šiuolaikinius filmus, kompiuterinius žaidimus. Diskusijai įpusėjus jau ir moksleiviai patys teikė įvairių pavyzdžių, apie kuriuos yra skaitę ar girdėję, diskutavo, kaip ir kur prasideda mokslas ir praktiškai taikomi jo pasiekimai. (http://www.su.lt/su-tarnybos-ir-skyriai/ts-rsv/apie-mus-rao/8430-penkiasdeimties-mokslo-kavini-maratonas-pradtas-iauliuose). Kita mokslo kavinė, kurioje dalyvavo IV kl. mokinių grupė vyko gegužės mėnesį. Diskusijos temos: „Mokymosi iš patirties svarba žmogaus savimonės ir tobulėjimo procese“ (Doc. dr. R. Bubnys) ir „Mokymasis kartu: stereotipai ir kylantys iššūkiai“ (Lektorė dr. R. Geležinienė).


Šiaulių valstybinėje kolegijoje

Birželio 4-5 dienomis mūsų gimnazistai lankėsi Šiaulių valstybinėje kolegijoje. II-III kl. mokiniams buvo pristatytos studijų programos, stojimo sąlygos, mokymosi galimybės. Aktyviausiai klausę ir teisingai atsakę į dėstytojų pateiktus klausimus, buvo apdovanoti simbolinėmis dovanėlėmis.

Ačiū visiems dalyvavusiems


Šiaulių apskrities VPK

2012 metų balandžio 19 d. Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate II-IV kl. mokinių grupė dalyvavo atvirų durų dienos renginiuose. Renginiai skirti mokiniams, kurie sieja savo ateitį su teisėtvarka. Gimnazistams buvo pristatytos priėmimo sąlygos į Lietuvos policijos mokyklą ir Mykolo Romerio universitetą. Psichologų grupės psichologas Arūnas Norkus pristatė policininko psichologinį portretą. Mokiniai stebėjo parodomuosius kovinius veiksmus. Šiaulių apskrities vyriausiojo komisariato kieme vyko policijos technikos, ginkluotės, specialiųjų priemonių ir mobilios ekspertų laboratorijos pristatymas, programą demonstravo kinologai. Norintieji galėjo aplankyti policijos muziejų.

Akimirkos


Svečiuose – Karjeros centro direktorė

Gegužės 2 d. (trečiadienį) Stasio Šalkauskio gimnazijoje Šiaulių universiteto Karjeros centro direktorė, priėmimo komisijos darbuotoja Lina Bivainienė, IV-ų klasių mokinių grupei  pristatė 2012 m. bendrojo priėmimo aktualijas į aukštąsias mokyklas.


Karjeros akademija mokiniams – 2

2012 m. vasario-kovo mėnesiais IIa ir IIc klasių mokinių grupė dalyvavo tęstinėje Šiaulių universiteto Karjeros centro organizuotoje  „Karjeros  akademijoje mokiniams- 2“.  Gimnazistai dalyvavo trijuose seminaruose: „Retorika. Įtaigus viešasis kalbėjimas“ (lektorė dr. Ona Laima Gudzinevičiūtė),„Tarpkultūrinė komunikacija šiuolaikiniame gyvenime“ (doc. dr. Aina Būdvytytė-Gudienė), „Asmeninio gyvenimo strategija ir laiko planavimas“ (Šiaulių universiteto absolventas, Šiaulių rajono savivaldybės administracijos vyr. specialistas Eduardas Bivainis).

„Karjeros akademijos mokiniams“ uždarymo metu buvo išduoti pažymėjimai.

Dėkojame gimnazistams už žingeidumą ir aktyvų dalyvavimą

PIT’o konsultantė Dovilė Adomaitytė


Šiaulių Jaunimo darbo centre

Kovo 26d. (pirmadienį) IIa ir IId klasių mokinių grupė bei  kovo 29d. (ketvirtadienį) IIb klasės mokiniai dalyvavo Šiaulių Jaunimo darbo centre, informaciniame susirinkime moksleiviams, kuriame susipažino su karjeros planavimo etapais ir ateities perspektyvomis, vyko mitų ir realybės apie ateities profesijas aptarimas bei įsidarbinimo galimybių barometrų pristatymas.

Susitikimo akimirkos

PIT’o konsultantė Dovilė Adomaitytė


RAŠINIŲ IR FOTOGRAFIJŲ KONKURSAS „MANO PROFESIJA”

2011 m. gruodžio 23 d. pateikta medžiaga Klaipėdos Universiteto organizuotame rašinių ir fotografijų konkurse “Mano profesija”. 


SUSITIKIMAS SU ORGANIZACIJOS „FOX” ATSTOVE

Gruodžio 16 dieną (penktadienį), gimnazijos PIT‘e (117kab.)  vyko susitikimas su organizacijos „FOX UNIVERSITETAI“ atstove. Susitikime dalyvavo 25 gimnazistai (III – IVkl.).

Organizacija „FOX“ Lietuvoje atstovauja virš 50 universitetų iš daugiau kaip 19 pasaulio šalių. Siūlo studijas Danijoje, Švedijoje ir Olandijoje, Anglijoje.  Daugiau informacijos apie organizaciją „FOX“  rasite interneto tinklapyje www.fox.lt

Susitikimo akimirkos

AČIŪ visiems dalyvavusiems.

PIT’o konsultantė Dovilė Adomaitytė


IŠVYKOS Į ŠIAULIŲ DARBO BIRŽOS JAUNIMO DARBO CENTRĄ

Vyko IIc klasės (2011-12-05) ir IIe klasės (2011-12-09) išvykos į Šiaulių darbo biržos Jaunimo darbo centrą.  Gimnazijos mokiniai dalyvavo praktiniame – informaciniame užsiėmime „Karjeros link”.


TARPTAUTINĖJE VERSLO IR PASIEKIMŲ PARODOJE „ŠIAULIAI 2011”

2011 m. lapkričio 24-26 d. lankytasi Tarptautinėje verslo ir pasiekimų parodoje „Šiauliai 2011” vykusioje Šiaulių arenoje. Aplankyti stendai „Šiaulių universitetas. Socialinių mokslų fakultetas”, kuriame vykdomos ekonomikos, verslo administravimo ir viešojo administravimo studijų programų prezentacijos. Taip pat aplankytas „Vakarų Lietuvos verslo kolegijos” stendas.


 „KARJEROS AKADEMIJA”

2011 m. lapkričio – gruodžio mėnesiais II-IV kl. mokinių grupė (20) dalyvavo Šiaulių universiteto, Karjeros centro rengtoje „Karjeros akademijoje”. Mokiniai dalyvavę šiuose 4 seminaruose buvo apdovanoti „Karjeros akademijos” baigimo pažymėjimais; linksmąja foto sesija Šiaulių Universitete,  Menų fakultete.Lapkričio 16d. (trečiadienį)  net trisdešimt keturi II – IV klasių gimnazijos mokiniai  dalyvavo Šiaulių universiteto Karjeros centro rengiamoje „Karjeros akademijoje“ mokiniams.

Tai yra 4 seminarų ciklas, kurio metu mokiniai sužinos, kas yra karjera, kaip ją planuoti, diskutuos įvairiomis temomis. „Karjeros akademijos“ uždarymo metu, dalyvavusiems visuose seminaruose bus išduotas baigimo pažymėjimas.

Akimirkos iš pirmojo seminaro: „Savęs pažinimas“, kurį vedė karjeros konsultantė Kristina Turauskaitė.


Lapkričio – gruodžio mėnesiais, II – IV kl. grupė gimnazistų dalyvavo Šiaulių universiteto Karjeros centro organizuotoje „Karjeros akademijoje“. Tai – 4 seminarų ciklas, kurio metu mokiniai turėjo puikią galimybę labiau pažinti save, sužinoti, kaip planuoti sėkmingą karjerą, išgirsti, kaip valdyti stresą, įsigilinti į lyderystės paslaptis. „Karjeros akademijos“ uždarymo metu, dalyvavusiems visuose seminaruose buvo įteiktas baigimo pažymėjimas, padovanota „Linksmoji foto sesija“ Šiaulių universitete Menų fakultete.

SVEIKINAME visus dalyvavusius.

Akimirkos


ISM EKONOMIKOS IR VADYBOS UNIVERSITETO PRISTATYMAS

2011 m. lapkričio 25 d. III – IV kl. mokinių grupė dalyvavo ISM studijų programų pristatyme. Pristatymas vyko PIT‘e. Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su ISM universitetu.

Lapkričio 25 d. Šiaulių Stasio Šalkauskio gimnazijos Pit‘e (profesinio informavimo taške) vyko ISM ekonomikos ir vadybos universiteto pristatymas. Universiteto studentai pristatė studijų programas: ekonomikos, ekonomikos ir politikos, finansų ir apskaitos, finansų, verslo vadybos bei tarptautinio verslo ir komunikacijos. Galima studijuoti Vilniuje ar Kaune. Pasakojo apie studijas, jų formas, atsakė į mokinių klausimus. Pristatymą baigė nuotaikingu ispanų kalbos namų darbu. Pristatyme dalyvavo 42 gimnazistai.

Akimirkos


ŠIAULIŲ VALSTYBINĖS KOLEGIJOS RENGINYJE „SVAKO GYVAI”

2011 m. lapkričio 16 d. II – IV kl. mokinių grupė dalyvavo Šiaulių kolegijos studijų programų pristatyme, renginyje „SVAKO gyvai”. Gimnazistai domėjosi studijų programomis, dalyvavo jų pristatymuose. Studijas pristatė dirbantys dėstytojai bei studijuojantys šiuo metu studentai, todėl pristatymai buvo įdomus, informatyvūs, linksmi. Aktyviausi gimnazistai buvo paskatinti prisiminimo dovanėlėmis.


SUSITIKIMAS SU VILNIAUS UNIVERSITETO FILOLOGIJOS FAKULTETO KŪRYBINE GRUPE

2011 m. lapkričio 16 d. gimnazijoje vyko VU studijų pristatymas pagal projektą „Išlaisvink kūrybiškumą”. Pristatyme dalyvavo III – IV kl. mokinių grupė bei Šiaulių Janonio, Lieporių, S. Daukanto gimnazijų mokiniai. Taip pat Kužių, Telšių vidurinių mokyklų mokiniai.


LCC TARPTAUTINIO UNIVERSITETO PRISTATYMAS

2011 m. lapkričio 10 d. gimnazijoje vyko LCC tarptautinio universiteto pristatymas. Pristatyme dalyvavo III – IV kl. mokiniai. Lektorė iš Kanados pristatė keturias studijų programas: verslo administravimo, anglų kalbos ir literatūros, psichologijos ir Evangeliškosios teologijos. Pristatyme dalyvavo 26 gimnazistai. Susidomėję universitetu jie kėlė klausimus, diskutavo.


Dalyvavimas projekte „DARBĄ PADARYK MALONIU“

2011 m. spalio – lapkričio mėn. dalyvauta projekte “Darbą padaryk maloniu”. Rinkta medžiaga, atliktos užduotys, vykta į vizitą Turkijoje. Medžiagą rinko I – IV kl. mokiniai, parengtą medžiagą apibendrino PIT‘o konsultantės D. Adomaitytė ir Z. Bagamulskienė, atliktas užduotis į anglų kalbą vertė III – IV kl. mokiniai. Vertimą koregavo anglų kalbos mokytoja D. Oss.

Prjekto tikslai ir uždaviniai:

Sukurti  internetinę platformą apie darbo bei gyvenimo sąlygas įvairiose Europos šalyse.

Daug jaunų žmonių galvoja kurį laiką padirbėti ir pagyventi užsienyje. Nemažai televizijos laidų transliuoja laidas apie tai kaip emigrantams pavyksta pradėti gyvenimą svečioje šalyje. Europos integracijos dėka, svajonės mokytis ar dirbti užsienio šalyje įgyvendinimas tapo ranka pasiekiamas. Kaip iš tikrųjų atrodo kiekviena diena svetur? Projektas siekia atsakyti į rūpimus klausimus ir padėti žengti pirmuosius žingsnius. Sukurta internetinė platforma bus apie gyvenimą, mokymąsį ir darbą pasirinktoje  šalyje. Ją realizuosime naudodamiesi CMS (Content Management System). Mokiniai rinks informaciją ir keisis ja su kitų šalių mokiniais:

  • Įprastos mokinio/darbuotojo darbo dienos aprašymas
  • Biurokratinės kliūtys, su kuriomis susiduria užsieniečiai
  • Šalies papročiai
  • Skirtumai švietimo sistemose
  • Su darbu susiję terminai
  • Nuorodos ir adresai, reikalingi ieškant darbo

Projekto partneriai: Vokietija (Saarbrucken), Turkija (Stambulas), Ispanija (Brenes), Lietuva (Šiauliai), Danija (Naerum), Italija (Catania), Islandija (Akranes), UK (Londonas), Prancūzija (Bitche).

Projekto vizitai:

1.Vizitas Vokietijoje

Rugsėjo 19-23 dienomis direktorė Z.Žuklijienė, direktorės pavaduotoja J.Butkuvienė ir projekto koordinatorė D. Oss dalyvavo projekto partnerių susitikime Saarbrucken Technisch-gewerbliches Berufsbildungszentrum I mokykloje Vokietijoje ir Lycée Albert Schweitzer licėjų Bitche mieste Prancūzijoje. Vizito metu buvo suplanuoti būsimi susitikimai, parengti klausimynai informacijai rinkti, sukurta eTwinning platforma.

Susitikimo akimirkos

2.Vizitas Turkijoje

Lapkričio 20-25 dienomis grupė mūsų gimnazijos mokinių lydimi mokytojų D. Oss ir D. Adomaitytės išvyko į Stambulą, Bahcelievler Erkan Avci Teknik ve Endustri Meslek Lisesi mokyklą susitikti su Comenius projekto „Work made e@sy“ partneriais iš Danijos, Vokietijos, Prancūzijos, Islandijos, Ispanijos, Italijos, Turkijos. Mūsų gimnaziją atstovauja Dominyka Kildonavičiūtė, Gintarė Vaitiekaitytė, Kamilė Pranskūnaitė ir Martynas Lajauskas. Gimnazistai pristatė savo šalį, gimnaziją, pasidalino informacija apie populiarias Lietuvoje specialybes.

Susitikimo akimirkos


IŠVYKOS Į ŠPRC SKYRIUS

Padėtos suorganizuoti išvykos:

  1. 2011 m. spalio mėn. trys I klasės lankėsi Šiaulių profesinio rengimo centre, Buitinių paslaugų skyriuje. Susipažino su profesijomis, apžiūrėjo praktinių užsiėmimų kabinetus. Labiausiai gimnazistams patiko floristikos kabinetas, surengtos parodos.
  2. 2011 m. spalio mėn. trys I klasės lankėsi Šiaulių profesinio rengimo centre, Elektronikos ir administravimo skyriuje. Gimnazistai supažindinti su profesijomis, bendravo su mokytojais ir ten besimokančiais mokiniais, mokymosi tęstinumu, apžiūrėjo skyriaus kabinetus.

ŽAIDIMAS „Kodas EUROPASS“

2011 m. spalio mėn. mūsų gimnazistai dalyvavo internetiniame žaidime „Kodas EUROPASS“, kuris skirtas studijomis ir darbu ES šalyse besidomintiems mokiniams. Tai – virtuali kelionė po Europą „Kodas EUROPASS“. Keliaudami žaidėjai patenka į įvairias situacijas, turėjo atsakyti ir į juokingus, ir į pakankamai keblius klausimus, susijusius su studijų, stažuočių ar darbo galimybėmis. EUROPASS projektas ypač aktualus, nes susidomėjimas studijomis ar stažuotėmis užsienyje – didžiulis. Standartizuoti dokumentai labai palengvina ne tik bendradarbiavimą tarp institucijų skirtingose šalyse, bet ir padidina jais besinaudojančiųjų galimybes aiškiai įvardyti savo kompetencijas. Be gyvenimo aprašymo ES šalyse taip pat naudojamas EUROPASS kalbų pasas, tarptautinę patirtį liudijantis mobilumo dokumentas, aukštųjų mokyklų išduodamas diplomo priedėlis ir profesinio mokymo įstaigų mokiniams skirtas pažymėjimo priedėlis. Geriausiems žaidėjams organizatoriai paruošė solidžius apdovanojimus: 1500 Lt, 1000 Lt ir 500 Lt vertės čekius, už kuriuos laimėtojai galės įsigyti bilietus į pasirinktą Europos šalį.


ELSA – MOKSLEIVIŲ TEISINIO ŠVIETIMO PROGRAMA

2011 m. rusėjo 29 d. III – IV kl. mokinių grupei Šiaulių universiteto, humanitarinio fakulteto atstovė pristatė apie MTŠP ( Moksleivių Teisinio Švietimo Programos) projektą, kurį jau vienuolika metų organizuoja ELSA ( Europos Teisininkų Studentų Asociacija).ELSA – moksleivių teisinio švietimo programa.


SUSITIKIMAS SU ORGANIZACIJOS „KALBA” ATSTOVE

2011 m. rugsėjo 22 d. gimnazijoje vyko susitikimas su organizacijos „Kalba” atstove. III – IV kl. mokinių grupei buvo pristatytos studijos užsienyje: priėmimo sąlygos, mokymosi galimybės, studijų programos, karjeros perspektyvos.


SUSITIKIMAS SU ŠIAULIŲ DARBO RINKOS MOKYMO CENTRO ATSTOVU V. MATUČIU

2011 m. rugsėjo 15 d. mūsų gimnazijoje  vyko susitikimas su Šiaulių darbo rinkos mokymo centro atstovu V. Matučiu. III klasių grupei pristatyta centro veikla, vairavimo kursų organizavimas, sąlygos, galimybės.